„A biztonságot választom” – így reagált a támadásokra az anyuka, aki gyerekhámot használ

A legtöbb szülő valószínűleg egyetért abban, hogy mindenkinek megvannak a saját nevelési módszerei. Ami az egyik gyereknél működik, az nem feltétlenül válik be a másiknál, és a szülők gyakran kénytelenek a helyzetnek megfelelően improvizálni.


Vannak olyan szerencsés szülők, akiknek a gyerekei szinte el sem mozdulnak mellőlük, míg más gyerekek kíváncsibbak, szívesebben indulnak felfedezőutakra, és állandóan elkóborolnak, anélkül, hogy tudnák, milyen veszélyeknek lehetnek kitéve.

Az egyik legvitatottabb gyereknevelési technika, vagy sokkal inkább eszköz, a gyerekhám, vagy póráz, amire a legtöbb szülő gyanakodva felvonja a szemöldökét. Ezek lehetnek hátizsákok, vagy a gyerek csuklójára rögzíthetők, és kifejezetten azokra a kiszámíthatatlan pillanatokra tervezték őket, amikor a gyerek elesik, vagy a kíváncsiságtól hajtva el akar szaladni.

Egy édesanya, Desiree Hoye, úgy érezte, meg kell védenie az álláspontját ezzel a témával kapcsolatban, miután más szülők próbálták megszégyeníteni a póráz használata miatt, és azt is bevallotta, hogy eredetileg ő maga sem rajongott az ötletért – írja a LoveWhatMatters.

„Mielőtt anya lettem, én is azok közé tartoztam, akik azt mondták: soha nem tennék pórázt a gyerekemre… nem egy kutyáról van szó. Aztán anya lettem” – mesélte a nő.

Miután elolvasta a megdöbbentő statisztikákat a szüleik mellől elrabolt gyerekekről, valamint a nyugtalanító történeteket azokról a gyerekekről, akik az állatkertekben bemásznak a különböző állatok ketreceibe, mégis a póráz használata mellet döntött.

Fotó: Desiree Hoye

Arra azonban nem számított, mennyi negatív megjegyzést kap majd másoktól. „Ma valaki megjegyezte: Nézd, pórázra kötötte a gyerekét. Milyen borzalmas!” – mesélte a nő.

Desiree azonban azt mondta, úgy érzi, nincs más választása, amikor fia, Hudson biztonságáról van szó.

„Mielőtt elítélsz engem, képzeld el, hogy elveszíted a gyermekedet. Képzeld el, hogy az egyik pillanatban még ott van melletted, a következő pillanatban pedig már nincs sehol. Hudson így végigjárhatta velünk az állatkertet, élvezhette a szabadságát, ugyanakkor biztonságban is volt a hátizsákjával, amit egyébként még mindig nagyon menőnek tart.

Ma és minden nap a biztonságot választom, mert a világon mindennél jobban szeretem a gyerekeimet. Bármikor szívesen veszek néhány kínos pillantást idegenektől, mintsem hogy soha többé ne lássam az ő drága kis arcát” – mondta az édesanya.

 

Cikk forrása: twice.hu

2022. január 11.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?