A csodálatos ecet a vegyszerek helyett: 7 dolog, amire inkább ezt használd

Ha te is próbálod minimalizálni a kemikáliák, a vegyszerek használatát – egyrészt a környezet, másrészt a család egészsége miatt, akkor az ecet nemcsak költséghatékony megoldás, de tényleg rengeteg mindenre jó, ráadásul az egészségre sem káros. A következőkre tényleg tökéletes!

A csodálatos ecet a vegyszerek helyett: 7 dolog, amire inkább ezt használd

Gyümölcsök és zöldségek „tisztítására”

Már nem elég sima vízzel átlötykölni a zöldségeket és a gyümölcsöket étkezés előtt, hiszen a legtöbb sajnos bővelkedik növényvédő szerekben és baktériumokban. Ha viszont a megmosás előtt egy kis ecetes vízzel átmosod őket, már sokat tettél magatokért: fél deci ecetet keverj össze két deci vízzel, ezt töltsd egy szórófejes adagolóba, és mosás előtt spricceld az ételre, és kicsit most át vele.

Ragyogni fog tőle a fürdőszoba

Vegyszerek helyett érdemes ecettel átmosni a mosdókagylót, a bidét, a zuhanyzót, a kádat: egyrészt remekül tisztít és fertőtlenít, másrészt a vízkövet is eltávolítja. A csaptelepeket is lemoshatod vele: a legmakacsabb szennyeződésektől is megszabadulhatsz! A vécét, a fogmosópoharakat is simán moshatod ecettel, de a konyhai csaptelepkre, a mosogató tisztítására is bátran használd. Sőt, a mosogatógépben is hasznos az ecet, ha igazán ragyogó edényeket szeretnél!

Szagtalanítja a hűtőt

A hűtőszekrénybe az ételek miatt nem jó ötlet kemikáliákat használni. Ám ha ecetes vízzel mosod át a belsejét, nem csak a makacs ételfoltokat tüntetheted el, de az illat is sokkal kellemesebb lesz odabent!

A mosógépbe is teheted

Ha kifogyott otthon az öblítőd, higíts egy kevés ecetet vízzel, és máris kész az öblítő – és ne hidd, hogy ecetszagúak lesznek a ruhák. De ecettel tisztíthatod a mosógépet is, időnként csinálhatsz vele egy ecetes átmosást, sőt, a ruhák is fehérebbek lesznek az ecettől!

Ragyogni fognak tőle az ablakok

Ha nem szeretnél ablakpucolóval dolgozni, egy deci vizet és egy deci ecetet keverj össze, tedd az ablakpucoló flakonjába, és máris kész a legtutibb ablakpucoló folyadék. Minden makacs foltot eltávolít majd!

Frissen tartja a virágokat

Ha kapsz egy nagy csokor virágot, érdemes a vázába a vízhez pár kanál ecetet adni: sokkal tovább maradnak szépek a növények az ecettől!

Eltávolítja a baktériumokat

A konyhai szivacsot is érdemes gyakran átmosni ecettel: így garantáltan tiszta marad. A vágódeszkát is jól teszed, ha gyakran, pláne nyers húsok után átmosod ecettel, majd sima vízzel: így kevesebb lesz a szennyeződés a konyhádban!

Barbara , 2020. január 20.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó