A cumit a gatyámba törlöm avagy a 2. gyereknél már minden lazább

Ismeritek azt a mondást: az első gyerek cumiját lefertőtlenítjük, a másodikét már csak a nadrágunkba töröljük, a harmadik gyerek cumiját meg már a kutya hozza vissza?
Hát valahogy így van ez.
A harmadik csemete helyzetéről nem tudok nyilatkozni, de a második gyerekkel kapcsolatban már vannak észrevételeim.
Mit csinálok másképp most, mint az elsőszülöttnél?
 
Nézzük csak:
 
- Kislányomnál készültem: kötögettem babatakarót, vettem csinos, csajos ruhákat a bababoltban, ezek szépen katonásan, élére vasalva várták kis gazdájukat, saját kis birodalmat is kapott. 
Most a másodiknál mindent használtan veszek, kötögetésre egyáltalán nem volt idő (eszembe se jutott) és a kiságy a mi ágyunk mellé lett beszorítva.
 
- Az elsőnél kívülről, hetekre lebontva fújtam a szakirodalmat, volt szülésfelkészítő tanfolyam, szülőszoba látogatás, kismamatorna, jóga, 4d-s ultrahang. Néztem az interneten szülésvideókat, kiolvastam minden kismama magazint.
Most azt sem tudtam éppen hányadik trimeszterben tartok, épp csak a kötelező orvosi vizsgálatokon vettem részt, torna gyanánt pedig a játszótéren szaladgáltam az elsőt hajkurászva. 
 
- Az elsőszülöttnél volt babanapló, már a teherbeesés pillanatától íródott, és a szülés után a fotók is hetente rendszerezve voltak. Volt kép a szülőszobán, az 1., a 2., a sokadik héten.
Most a kicsinél összesen ha 5 bejegyzés szerepel a babanaplóban, mind a szülés után íródott, és a képek csak havi bontásban vannak rendszerezve.
 
- A kislányom mindenből a legmárkásabbat kapta. Csak nagyon jó minőségű pelenkát használtuk, csak a legdrágább fürdetőt vettük, csak a legjobb popsikrémmel kentük. Most a kisfiam előfordul, hogy tiszta vízben fürdik, nappalra az olcsóbb pelus is megteszi és csak éjjelre kap márkásat, és a gyógyszertárban kikevert olcsó, de szuper popsikrémmel kenjük.
 
- Az első gyereknél szigorúan mindent fertőtlenítettünk, a ruhákat külön mostam öblítő nélkül, minden eszközt kifőztem, a pelenkázásnak jól felszerelt helye volt, mindenhova dugig teletömött pelenkázótáskával jártam, mindenre felkészülten.
Most a másodiknál már csak maximum a kezünket mossuk fertőtlenítő szappannal, a cumit jó, ha egy héten egyszer kifőzöm, a ruhákat sensitív öblítővel, de együtt mosom a többiekével és a szatyromban csak a legszükségesebb dolgokat cipelem magammal. Pelenkázni meg öltöztetni pedig a lakás minden pontján szoktunk – talán csak a pelenkázóasztalon nem, az ugyanis a vasalatlan ruhák lakhelye lett.
 
Az elsőszülöttnél a friss szülők még nagyon megfeszülnek. A gyereknek a legjobbat akarják mindenből, hibázni nem mernek. Mindennek tökéletesnek kell lennie.
A második gyerek már lazább szülőkhöz érkezik. Hisz a rutint már megszerezték az első gyermeken: már tudják, hogy a kicsi nem hal bele, ha az ágyon van tisztába téve, ha nem márkás a pelus, ha nincs kriptai csend, ha nem vadiúj a ruha és esetleg lepottyan a cumi.
A második gyereknél a gyakorlott szülők már megtanulták azt, ami mindennél fontosabb.
 
A lényeget.
Szeretni kell. De azt nagyon!
 
A cikk elkészítésében közreműködött: http://kissemese.cafeblog.hu/
2016. október 10.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?