A sírós babák nyugtatószere - álompor helyett Adamo

Minden újszülött sír, ez biztos. És azt is lemerem fogadni, a babája sírását hallva minden édesanya esett már kétségbe: miért sír ennyit, mi lehet a baj? A hasa fáj, rossz alvó, a foga jön? Jó hírünk van: a sírásnak létezik egy egyszerű, de nagyon hatékony ellenszere: ez pedig a hintázás, hintáztatás. És már újszülött kortól ajánlott!

A babák bizony időnként sírnak, és ez teljesen normális. Ők csak így tudnak jelezni, ha valami nincs rendben, és segítségre van szükségük. Az anyai reakció is normális: azonnal megnyugtatni a babát, felkapni, és ringatni, ringatni, ringatni. Ősanyáink sem véletlenül használták a bölcsőt, sőt, a dél-amerikai országokban bölcsőket használnak a kórházi inkubátorokban is, mert kimutatták, hogy a hintáztatás a koraszülött babáknál a súlygyarapodást felgyorsítja és kiegyensúlyozottabbá teszi.

Hasfájás leküzdésére

Újszülöttek számára kialakított speciális bölcsőhinta is létezik már, ez az Adamo hinta. Tíz éve bizonyítja sikeresen, hogy a hasfájós babák hintázás közben megfeledkeznek a pocakjuk kellemetlen görcseiről, és a sok ADAMO-t használó anyuka tapasztalata szerint hamarabb megnyugszanak. Mivel mindannyian próbálunk tudatos anyák lenni, és a gyerekeinket megóvni minden szintetikus dologtól így az ADAMO hinta nagyszerű opcionális megoldás lehet a pocakfájás enyhítésére, mindenféle orvosság beadása nélkül. A lassú hintáztatás vagy finom rugóztatás lágy relaxációs zenével még eredményesebbnek bizonyult a gyerekeknél, de a hintáztatás az anya megnyugtató dudorászásával és éneklésével is tökéletesen működik. Kisbabánk súlyánál fogva belesüpped a hinta szövetanyagába, számára ez a körülölelő érzés megnyugtató, hiszen az anyukája pocakjában eltöltött időszakot imitálja számára. A hinta használata ezért a legkisebbeknek is teljesen biztonságos, a baba a koponyáját nem kemény felületen pihenteti, így az nem nyomódik meg.

Fogzás időszakában

A fogzás hasonlóan kritikus időszak a baba és a mama mindennapjaiban. De amíg a pocakfájás, azaz kólika jellemzően a baba születése után 2-3 hónappal - akár hirtelen - megszűnhet, a fogzás hosszabb folyamat. A fogzás 4-5 hónapos korban indul meg és addig tart, amíg a baba 20 pici fogacskája ki nem bújik, jellemzően a 36. hónapig. A fogzás viszont periodikus: hol nyűgösebb a baba, hol egy szerencsésebb csendesebb időszak jön, de aztán kezdődik minden elölről. A fogzás sokféle tünettel párosulhat, amit az ADAMO hinta segítségével szintén lehet enyhíteni: nyűgös, nem tud aludni, akár hőemelkedése lehet a babának rossz közérzettel párosulva. A nappali altatások egy nyűgös babával mindig nagy kihívást jelentenek: az anyukák többsége, akik szinte már születéstől használják az ADAMO-t, szinte kivétel nélkül ebben is altatják gyermekeiket ezekben a nehéz időszakokban.

Fejlesztőeszköz 3 éves korig

Minél hamarabb ismerkedik meg a hintázás élményével kisbabánk, annál többet tehetünk érte. Nemcsak nyugtatjuk, altathatjuk kisbabánkat az ADAMO-ban, a közös hintázási élménnyel erősítjük a szülő-gyermek kapcsolatot, és játszva fejlesztjük gyermekeinket.

 Ma már tudományosan is alátámasztott tény, hogy a hintázás nélkülözhetetlen a kicsik optimális egyensúlyérzékének, térérzékelésének, ritmusérzékének kialakulásában, és jótékonyan fejleszti a mozgáskoordinációt is.

A hintázás nyújtotta vesztibuláris ingerek hatására beindul az idegrendszer fejlődése, befolyással van a beszédfejlődésre, megkésett mozgásfejlődés beindul, a hyperaktivitás csökken.

 

 

2016. május 28.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?