Egy új tanulmány szerint nyugodtan hagyjuk a babákat sírni – alább olvashatod, hogy miért

Szívszorító hallgatni amikor egy kisbaba sír, ezért valószínűleg mind azonnal a kiságyukhoz rohanunk. Egy új tanulmány szerint azonban, ha ilyenkor hagyjuk a kicsit és nem kapjuk fel azonnal, egyáltalán nem olyan rémísztő, mint amilyennek elsőre tűnik.

Az alábbi képeken a bizonyíték, hogy a csecsemők egészségesek és semmi bajuk nem lesz még akkor sem, ha időnként egy kicsit magukban sírdogálnak.

 

1. Nincs káros hatása.

A New Study Suggests It’s Okay to Leave Your Babies Crying, and Here’s Why
Gettyimages.com

A The Journal of Child Psychology and Psychiatry által készített tanulmány megállapította, hogy ha nem kapjuk fel azonnal a csecsemőket, amikor sírnak, az nem jár negatív következményekkel. A kísérlet során egyáltalán nem találtak káros hatást a csecsemők fejlődésére és semmilyen módon nem rontotta a csecsemő-anya kötődést az, amikor a kisbabát néha hagyták hangosan sírni és nem kapták fel őket azonnal, bár sokan az ellenkezőjét gondoljá

2. Jobban alszanak.

A New Study Suggests It’s Okay to Leave Your Babies Crying, and Here’s Why
Brightside.me/© Depositphotos.com© Shutterstock.com

Egy másik tanulmány kimutatta, hogy az éjszaka sírni hagyott csecsemők jobban alszanak. A kísérletben a csecsemőket 2 csoportra osztották: akiket sírni hagytak ágyba tétel után és akiket lefektettek, majd babusgattak. Az első csoportba tartozó csecsemők ritkábban ébredtek fel az éjszaka folyamán, és általában gyorsabban is aludtak el.

3. Önuralom fejlesztő.

A New Study Suggests It’s Okay to Leave Your Babies Crying, and Here’s Why

Brightside.mu/© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Ha nem reagálsz azonnal a baba igényeire, megtaníthatod őt arra, hogy önállóan nyugtassa meg magát. Dieter Wolke, az első tanulmányt vezető professzor nem tanácsolja ilyenkor a beavatkozást. Azt mondja, a csecsemőknek szükségük van egy kis időre, hogy megtanulják megnyugtatni magukat. Ha már megszokták, nemcsak nappal, hanem éjszaka is képesek lesznek az önszabályozásra.

4. Megtanulják megnyugtatni magukat.

A New Study Suggests It’s Okay to Leave Your Babies Crying, and Here’s Why

Brightside.me/© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Néha a babát annyira túlstimuláljuk, hogy a legjobb módja annak, hogy a kicsi elengedje a felesleges energiáit, ha hagyjuk, hogy sírjon. Ezenkívül ez az egyetlen módja annak, hogy a gyermek megtanuljon átállni az ébrenlétből az alvásba. A csecsemők gyakorolják azt, hogy maguk is meg tudják nyugtatni magukat, és ezt meglehetősen gyorsan. A legtöbb szülő már 3-4 éjszaka alatt tapasztalja ennek eredményét.

5. Kevesebb dührohamuk van.

A New Study Suggests It’s Okay to Leave Your Babies Crying, and Here’s Why

Brightside.me/© Unsplash.com© Unsplash.com

Állítólag a kiáltás, kiabálás segíthet, hogy a gyerekek kevésbé legyenek kényesek és később ne rosszalkodjanak annyit, mivel ez a módszer megköveteli a kicsitől, hogy külső segítség nélkül nyugtassa meg magát. Így valószínűsíthető, hogy kisgyermekként majd kevesebb dührohamuk is lesz, a nap folyamán boldogabbnak érzik magukat, és a lefekvés is kevésbé lesz problémás.

6. Megtanulnak egyedül elaludni.

A New Study Suggests It’s Okay to Leave Your Babies Crying, and Here’s Why

© Gettyimages.com

Miután már egy ideje gyakorolják a kicsik önmaguk megnyugtatását, nem okoz majd nehézséget, hogy visszaaludjanak, amikor felébrednek éjszaka. Nem lesz szükség ölelésre, ringatásra vagy szülői segítségre. A csecsemők azért sírnak éjszaka, mert szükségük van egy szülőre a közelben, a biztonságérzetük miatt.

Mit gondolsz erről a módszerről? Egyetértesz vele? Kipróbálnád te is gyerekeidnél?

 

A cikk forrása: Brightside.me

 

 

 

B.Zs. , 2021. szeptember 12.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Nem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó