Ez történik a gyerekkel, ha sokat kiabálnak vele a szülei

Ez történik a gyerekkel, ha sokat kiabálnak vele a szülei.

Szülőnek lenni egyszerre felemelő és nehéz érzés. Hiszen ha van egy kisgyereked, akkor egyszerűen a szíved mindig őérte fog dobbanni, bármi is történjék, viszont vannak és lesznek is nehezebb napok, amikor elfogy a türelmed és már nem bírod a gyerkőcöd rakoncátlan magaviseletét, és rákiabálsz.

Nos, ha ez ritkán fordul elő, a gyerek simán feldolgozza, de ha naponta elszakad nálad a cérna, akkor a helyzet már problémásabb.

Lássuk, miként hat a kiabálás a gyerekek fejlődésére!

1. Az ősember azért kiabált, mert így figyelmeztette a törzs többi tagját a veszélyre. Ezért ha gyakran kiabálsz a gyerekeddel, akkor beindulnak nála az ősi ösztönök, megnövekedik a stresszhormon termelése, mert azt hiszi, hogy veszélyes helyzetbe került. Ez pedig stresszessé, szorongóvá teszi a gyereket.

2. Ha gyakran kiabálnak a gyerekkel az fejlődési rendellenességgel járhat. a gyakori kiabálás következtében a két agyféltekét összekötő idegpálya nem tud megfelelően fejlődni, ezért ezek a gyerekek rosszabbul fognak teljesíteni a gondolkodás, a memória terén, valamint a szellemi feladatokban is.

3. Gyakoribban lesznek magatartási problémái annak a kamasznak, akivel gyerekkorban a szülei állandóan üvöltöztek, de a depresszió előfordulása is magasabb lehet.

A szülőnek fontos tudatosítani azt, hogy ő a felelős a gyereke nem csak testi, hanem lelki és szellemi egészségéért is. Ezért mindent meg kell tegyen azért, hogy a gyerek kiegyensúlyozott környezetben nőhessen fel. Ha néha fel is emeli a hangját, utána meg kell beszélni a dolgot, jó ha a bocsánatkérés sem marad el.

 

A cikk forrása: twice.hu

Ez a cikk hipotéziseken alapuló írás. Nem ellenőrzött tartalom.

 

7 káros szokás, amelyet a mérgező szülők elkövetnek, anélkül, hogy észrevennék aztEzt már olvastad?

7 káros szokás, amelyet a mérgező szülők elkövetnek, anélkül, hogy észrevennék azt

 

 

Ezt már olvastad?

Ki a fontosabb: a férj, vagy a gyerek?

2020. április 23.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XBabázz lazán! - Teakiadó