GÖRBETÜKÖR: 5 intim társ a megfázós időszakban

Ha kisebb vagy nagyobb gyerekeid vannak, az éjjeli szekrényeden valószínűleg már rég nem éjszakai krémeket, izgalmas regényeket, jól sikerült nyaralási fotókat őrzöl, hanem ahogy bekúszik az ősz, szép lassan kiállítássá dagad a sok nélkülözhetetlen náthagyilkos kellék.

 GÖRBETÜKÖR: 5 intim társ a megfázós időszakban

1. Orrszívó porszívó
Régen talán soha nem értetted azokat a szülőket, akik külön porszívót állítottak be az állandó orrszíváshoz, de egyre megértőbb vagy velük szemben. Hiszen mi másért találták ki a porszívót, minthogy éveken át kicsi gyerekek orrjáratain könnyítsen?! Ne lepődj meg azon se, ha néha már eszedbe se jut, mi is volt az eredeti rendeltetése ennek a háztartási csodagépnek. Az orrszívó műanyag csövének kultikus helye van a családban, és a hozzátartozó kis fejeket is féltve őrzöd hozzá, mert annál nincs bosszantóbb, mint az éjszaka közepén ezeket keresgélni a taknyában fuldokló gyermekednek.
 
2. Tengeri spray és társai
A háziorvosod, a fül-orr-gégész hiába mondta el százszor, hogy az alapos orrtisztítás sóoldatos spray-vel kezdődik, mert tisztít, mert oldja a váladékot, de mégse szánod rá magad minden alkalommal a kínzás efféle módszereire. Ha gyermekednek jó példaként szolgálsz, és megmutatod, milyen kellemes is az orrodba spriccelni, hamar rájössz, miért üvöltött korábban annyira a gyerek. Mégiscsak egyszerűbb lenne a tengerparthoz menni, de hát legyünk reálisak, ősszel marad a tengeri levegő palackosított változata. 
 
3. Orrcsepp
Ha te is utálod, nem leszel nagyon meggyőző a gyereked számára. Pedig hasznos és nélkülözhetetlen a megfelelő adagolásban. Vegyél egy zacskó motivációs édességet, és minden csepp után ígérj a gyermeknek valamit.
 
4. Zsebkendő
Ha már nagyobbak a gyerekek, lassan, de biztosan megértik (lehet, hogy hosszú évek kellenek hozzá), hogy a zsebkendő fő rendeltetési célja nem a törölgetés, kenegetés és utána a galacsinokkal való dobálózás, hanem valóban bele lehet fújni, ami odavaló. Állíts fel több szemetest, hogy legalább a zsebkendőkön keresztül ne terjedjenek tovább a vírusok.
 
5. Meleg, meleg, meleg
Végre valami, amit nem fog utálni a gyermek. Akár fülmelegítős sapkát használtok, akár infralámpáztok, a meleg mindig segít oldani a váladékot és könnyebb lesz eltávolítani azt. Ha ezt a módszert is beveted, tényleg mindent megtettél, hogy hamarabb múljon a nátha, és ne fertőződjön tovább a szokásos, őszi megfázás.
 
A cikk forrása: Bethesda Gyermekkórház kizárólagos engedélyével 

szerző: "Bethesda Gyermekkórház Gyógyító magazin”.

 

Bese Nóra , 2017. október 28.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?