Gyermekrendelő, ahol biztosan nincs várólista!

Tüsszögés, hasfájás, bőrkiütés, köhögés, nehézlégzés, ….Ha a gyermek esetleg hetek óta köhög, vissza-visszatérően, a házi gyermekorvosi segítségen kívül a szakorvos - gyermektüdőgyógyásznak látnia kell! A kérdés az, hogy hirtelen hol tudjuk akár holnap megvizsgáltatni?

A magyar lakosság jelentős százalékát érinti azallergia, allergiás asztma.

A Svábhegyi Gyermekgyógyintézettöbbnyire krónikus légúti beteg (asztmás, allergiás) betegekkel foglalkozó rendelőjében akár azonnal ellátást kaphat a gyermek (vagy felnőtt) – csak egy háziorvosi beutaló kell hozzá.

Gyermekrendelő, ahol biztosan nincs várólista!

A Gyermekgyógyintézet óbudai gyermekrendelőjében gyermektüdőgyógyász, allergológus szakorvosok, gyakorlatilag az ország bármely területéről fogadják a pácienseket. Magyarországon, az éghajlati viszonyok miatt egész évben allergia szezonról beszélhetünk. Most épp a téli időszakban szükséges fűtés miatt a poratka allergia támad.Az évszakkal együtt járó vírusos betegségek szövődményeiként fellépő hosszabb, nem múló köhögések,valamint a gyermekek ételallergiával (https://svabhegy.eu/oep/allergologia/), kapcsolatos tüneteinek kivizsgálása nem várhat. Minél gyorsabban meg kell nézni, miért nem tud enni a korosztályának megfelelően a gyermek, miért fogy vagy hízik rendellenesen, ha nem lázas, nincs rossz kedve, mégis úgy köhög, hogy rossz hallgatni, mi okozza gondot. Hogyan jelzi a szervezet akár a csecsemők esetén ekcémával, nagyobb gyermekeknél és felnőtteknél például köhögéssel az allergiát?

A sok hasonlatos tünet pontos diagnosztizálásának specialistái dolgoznak a Svábhegyi Gyermekgyógyintézetben, ahol a rendelések jelentős része TB támogatottan történik. A legfontosabb szempont, hogy hamar kiderüljenek a tünetek okai. Annál gyorsabb lehet a segítség. Az idő, gyermekek esetében különösen fontos faktor. Mivel minden allergológus, gyermekpulmonológusszakorvos csecsemő –és gyermekgyógyász is egyben, a szakterületi specializáció miatt, az alapos és minden részletre kiterjedő kivizsgálás után az orvos pontos diagnózist tud mondani a gyermek vagy felnőtt páciens állapotáról.                                                                                            

Hogyan váltakoznak a domináns allergének évszakok szerint Magyarországon?

Érdekesen alakulnak ezen az éghajlaton az allergiák jellemzői:

  • tavasszal 4-12 hétig a fák, májustól 3-5 hónapon át a fűfélék,
  • a nyár második felében és ősszel a gyomok: parlagfű, fekete üröm, és csalánfélék allergénjei okozzák a gondot
  • a meleg idő beálltával a kültéri penészgombák spóraszáma is emelkedik, amely koraőszig szintén magas marad.
  • októbertől áprilisig tart a poratka allergia: a lakásokban a fűtéssel megteremtjük nemcsak magunk, de az atkák számára is az ideális körülményeket.

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet 

 

A Svábhegyi Gyermekgyógyintézet TB támogatott gyermek - és felnőtt rendeléseire akár holnapra is be lehet jelentkezni! Mivel ezek a rendelések beutaló kötelesek, a háziorvostól a beutalókat érdemes minél hamarabb elkérni. A következő TB támogatott rendeléseken nincs várólista – gyermekek számára: allergológia, gyermektüdőgyógyászat, laborvizsgálatok.
Felnőtt betegeik szintén VÁRÓLISTA NÉLKÜL allergológiai vizsgálatokrajelentkezhetnek be.

 

2018. február 08.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó