Ingyenes oltásfigyelmeztető rendszer segíti a szülőket – csak regisztrálni kell

Nagyon sok, régen pusztító betegséget sikerült már megállítani a csecsemőkortól rendszeresen adott védőoltásokkal. Most ingyenes oltásfigyelmeztető rendszer is segíti a szülőket ebben, amely SMS-t küldd, tíz nappal előre emlékezteti a szülőket gyermekük soron következő védőoltásaira . A VaccInTime rendszere azonban nemcsak abban segít, mikor melyik oltás esedékes, hanem abban is, melyik vakcina milyen betegség ellen védi gyermekünket.

 

Torokgyík (diftéria), szamárköhögés, gyermekbénulás, agyhártyagyulladás, kanyaró, mumpsz és rubeola. Csak néhány azon fertőző betegségek közül, amelyek ellen ma már védőoltással sikeresen védekezhetünk. A védőoltások azért fontosak, mert nélkülük szinte minden gyermek megkaphatja a betegségeket, ráadásul nemcsak a fájdalmas tünetekkel járó betegségek a veszélyesek, hanem azok szövődményei is.

Ezért tartja nyilván az egészségügyi rendszer, hogy a csecsemőknek és a gyermekeknek mikor, és milyen védőoltásokat kell kapniuk. Szülőként azonban nekünk is fontos tudni, melyik oltás mikor esedékes, és melyik vakcina milyen betegség ellen védi gyermekünket. Ez ma már könnyű: csak regisztráljunk a VaccInTime oltásfigyelmeztető oldalra. A VaccInTime okos SMS-küldő rendszere azon kívül, hogy segít eligazodni az oltások között, figyelmeztető üzenetet is küldd a szülőknek SMS-ben, a soron következő védőoltásáról tíz nappal a határidő előtt, a gyermek 6 éves koráig. 
Így a szolgáltatás nemcsak a szülők tájékoztatását könnyíti meg, amelybe egyszerre több gyereket is lehet regisztrálni. Az oldalon várandósok is regisztrálhatnak. A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke, Dr. Póta György védnökként támogatja a hiánypótló kezdeményezést.

 

Regisztráció itt:

 

2020. július 13.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X Karácsonyi könyvvásár