Mérgező játszószőnyegek, mérgező habtapik? Vigyázz, hogy mit veszel a kisbabádnak!

Néhány éve felröppent a hír, hogy egyes játszószőnyegek, habtapik mérgező anyagot tartalmazhatnak.  Segítünk, hogy mire figyelj oda, ha biztonságban szeretnéd tudni a kisbabádat. 

Vásárlás előtt elsősorban azt nézzétek meg, hogy rendelkezik-e a játszószőnyeg megfelelő minősítéssel. A kisbabád ugyanis nyalogatni, rágcsálni fogja a játszószőnyeget, így nem mindegy, hogy milyen anyagot vesz a szájába. Az ÖKO-TEX Standard 100 minősítés jelzi, hogy olyan anyagot tartasz a kezedben, amely csecsemők által tartós és közeli bőrkontaktus esetén is biztonsággal használható.

Mérgező játszószőnyegek, mérgező habtapik? Vigyázz, hogy mit veszel a kisbabádnak!

Ellenőrizd azt is, hogy hol gyártották a terméket, ugyanis nem mindegy, hogy Németországban állították-e elő vagy egy minőségellenőrzési rendszert egyáltalán nem alkalmazó, távol keleti országban.  Mivel a jó játszószőnyeg alapvető kritériuma az is, hogy támogassa a kisbabák mozgásfejlődését, elengedhetetlen, hogy csúszásmentes legyen az anyaga.

Mind ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik a már itthon is kapható, Németországban gyártott, ÖKO –Tex tanúsítvánnyal rendelkező, óriás EKO Baba Játszószőnyeg.

Mérgező játszószőnyegek, mérgező habtapik? Vigyázz, hogy mit veszel a kisbabádnak!

Nagyon jól szigetel, így egy hagyományos gyerekszőnyeg helyett is lehet később használni. Az anyaga csúszásmentes és eséscsillapító, így védi a kis buksikat, ízületeket. Folyadék és víztaszító tulajdonsága miatt nagyon könnyen tisztítható, egy sima szivaccsal letörölhető a felülete, akár kültéren is használható.

Babamasszázshoz is ajánljuk, érzékeny bőrű babáknak is, hiszen antiallergén az anyaga. Nagyobb gyerekek számára kiváló játszószőnyeg, amelyen tudnak autókázni, kisvonatozni, puzzle-t kirakni vagy akár gyurmázni!

Ezt a játszószőnyeget évekig ki tudjátok majd használni! Ha pedig éppen nem játszanak rajta a gyerekek, nekünk szülőknek kiváló fitnesz, pilates vagy jóga szőnyeg.  

2018. január 12.
 
 
 
Címkék:  

gondozás

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?