Így változik meg az életed, amikor a babád kisgyermek lesz

Az idő nagyon gyorsan telik: az egyik percben még kisbabád van, a következőben pedig már kisgyermeked. De mégis miben változik meg az életed, amikor babád kisgyermek lesz?    

Egy újdonsült apuka és a Reddit

Rengeteg kérdés merül fel egy újdonsült apuka életében, de az, hogy fel kell-e kelnie, hogy megetethesse az újszülöttet, nem tartozik ezek közé. Egy életre megtanulta ezt az az apuka, aki feltette a kérdést Redditen.  

Hasznos tanácsok a sikeres szoptatáshoz

A baba szoptatása nem megy mindig gond nélkül. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, melyek jól jöhetnek ebben az időszakban.  

Milyen okai lehetnek az éjszakai ébredéseknek?

Előfordul a gyerekeknél, hogy éjjel gyakran felébrednek. Ez nyilván nagyon fárasztó tud lenni a szülők számára, de a kicsiknek ez a szokása biztosítja a megfelelő fejlődést.  

Hogyan védjük meg a kicsiket a hőségben?

Készülsz a nyárra, de nem vagy biztos benne, hogy a kisgyermeked bírja a hőséget? A megfelelő óvintézkedésekkel Te és gyermeked is élvezhetitek a nagyszerű (forró) természetet.  

Mire figyeljek ha strandra viszem a babát?

Vízparti nyaralást terveztek egy csecsemővel vagy kisgyermekkel, de nem tudod mire figyelj? Segítünk!  

Mikor kenhetem be napvédő krémmel a babám?

Minden életkorban fontos a nap elleni védelem. De vajon mikortól kenhetem a babámat napvédő krémmel?  

Hogyan bánjunk egy válogatós evővel?

Vannak olyan babák, akik mindent megesznek és vannak olyanok akik nagyon válogatósakat. De mégis mi ennek az oka? Mit tehetek ha a babám válogatós?    

Hogyan segíthetünk a baba csuklásán?

A csuklás a szervezet normális funkciója, amely már jóval a születés előtt elkezdődik. Aggodalomra ad okot ha a baba sokat csuklik? Mivel segíthetek a csukló babámnak?    

Öt dolog, amit nem tudtál az újszülöttek alvásáról

Az újdonsült szülőség egyik legnehezebb része a baba alvási idejéhez való alkalmazkodás. Miért nem alszik a babám? Miért alszik ilyen sokat? Elárulunk 5 dolgot, amit nem tudtál az újszülött alvásáról.    

Mit kezdjünk a fogzási fájdalommal?

Az egyik legnehezebb időszak egy baba életében a fogzás. Milyen jelei vannak a baba fogzásának és mivel csillapíthatod a pici fájdalmát?     

Mi a gond a csokis tejjel?

Más, cukorral édesített italokhoz hasonlóan a csokis tej is rendben van különleges élvezetként, de nem szabad hagynunk szülőként, hogy rendszeres része legyen gyermekünk étrendjének. A csokoládés tejnek ugyanis pontosan... 

Hogyan lehet megvédeni a kisgyerekeket a napégéstől?

A káros napsugarak rendkívül nagy veszélyt jelentenek a kisgyermekek érzékeny bőrére. A napégés nemcsak fájdalmas, hanem egészségügyi kockázatot is jelent. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a témával... 

Strandolás babával és kisgyerekkel: ezekre figyelj, hogy biztonságos legyen

Az egyik legjobb nyári program a családi strandolás, a biztonság érdekében azonban nem árt néhány szempontot észben tartani.  

Tente, baba, tente…na, igen!

Körülbelül 3-4 hónapos korban a babáink elkezdhetnek küzdeni az alvással, még akkor is, ha előtte jó alvóknak tűntek. Miért következik be a 4 hónapos alvási regresszió? Mert a 13. – 15. hétben a babák az újszülöttkori alvási... 

Mikor kezdik a babák átaludni az éjszakát?

Úgy érzed magad a babád alvási szokásai miatt, mint egy “zombi”? Légy türelmes – előbb-utóbb át fogja aludni az éjszakát. De mégis mikor?    

Nyűg, ha nyűgös?

Egy újszülött számára az, hogy ölelni akar téged, nem "szokás" - ez egy szükséglet, szóval próbáld meg a baba szemszögéből nézni a dolgot, képzeld magad a helyébe.    

7 dolog, amit ne tegyél, amikor járni kezd a babád

Babád fejlődése során rengeteg változáson megy keresztül. Legyen szó akár a járásról, akár a többi kialakuló képességről, támogatásra van szüksége. Mit ne tegyél, amikor a babád megteszi első lépéseit?    

Úgy csuklik, mintha muszáj volna!

Egy újszülött szülőjének lenni egy vad utazás, nem kertelek. Kézbe kapod ezt a kis gömböcöt, és az a feladatod, hogy szeresd és megvédd őt. Azt gondolnád, hogy csak annyit kell tenned, hogy megeteted, kicseréled a pelenkáját és... 

Egy új tanulmány alapján megtalálhatták a bölcsőhalál okát

Egy nemrégiben publikált tanulmány szerint azonosíthatták a rettegett bölcsőhalál (SIDS - Sudden Infant Death Syndrome) okát - olvashatjuk a IFLScience oldalán.  

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 27   

X
EZT MÁR OLVASTAD?