Riasztó eredmények a gyerekülés teszten

Egy német autósmagazin aktuális tesztjén több népszerű gyerekülést vizsgáltak meg tüzetesen, és riasztó eredmények születtek. A TÜV Süd tesztrendszerén kilenc gyerekülés közül három nem felelt meg a követelményeknek, egy további ülés pedig csak korlátozottan ajánlható.

Simán elbukott a teszten az egy éves korig használatos, autós kisgyermekhordozó, a Concord Intense, mely isofix rendszerrel van felszerelve és 175 euróba kerül - írja az Autómenedzser.hu. A Römer Kidfix 150 eurós ülése esetében bár az övelvezetés első pillantásra sokkal magasabb minőségről tanúskodik, mégis kicsúszik az öv, ezzel több mozgásteret biztosítva a tesztbabának – és így az ütközésnél megnő a terhelés a mellkasra.

A teszten ajánlott minősítést kapott a Recaro Young Profi, a Maxi Cosi Pebble, a Sybes Aton és a BeSafe IziGo. A nagyobb gyerekeknek készült üléseknél csak a Kiddy Cruiserfix Pro (170 euró) felelt meg maradéktalanul a teszten támasztott elvárásoknak.

Ha tetszett a cikk és van kedved, csatlakozz a Babanet Facebook rajongói oldalához is!

2011. október 10.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(7 hozzászólás) 

2011 10 12. 21:41
Tegnap olvastam ezt a cikket, csak felhörrentem h :hahh, pont ezekért az ülésekért vannak oly sokan, annyira oda...
Ma, a délutáni séta közben is ez járt az eszemben, h fontos a jó minőségű(de nem a legdrágább, legmárkásabb)gyerekülés, de ugyanennyire fontos, ha nem fontosabb h azt jól használják, sőt h használják.Mert mit ér a römer hiperszuperfix, ha a gyerek nem érti meg ,h nem szabad kikapcsolni, ha az öv a válla alól indul, ha túl laza és kibújik a vállpántból, vagy ha bele sem teszi a kedves szülő...
És mit látok, elsuhan mellettem egy autó, a műszerfalba kapaszkodó picivel..éppen csak, h nem kiabáltam utána mérgemben.Aztán elmegy mellettünk még egy, majd még egy..s végül számoltam, 16 olyan autót láttam kb 500 méteren belül, ahol a gyerek vagy a műszerfalat harapdálta, vakargatta(tehát még a felnőtt biztonsági övvel sem volt bekötve),vagy a két első ülés közé hátulról hajolva a sebváltónál kotort..de a legfelháborítóbb az volt, amikor két gyermeket egymás ölében láttam ugyanígy az első ülésen.Az összes autó az ovitól indult, épp abban az időben fordultunk az utcába.
Én egy nagyközségben élek, de nem kicsi település, nem egy perc alatt lehet egyik végéből a másikra érni, ráadásul párhuzamosan megy a főút a M7-essel, nem kell ecsetelnem a forgalmat.Az egész séta alatt egy,egyetlen olyan autót láttam, ahol szabályosan bekötött gyerek ült.Nem álltam meg hogy nagy dühömben bemenjek az oviba, felhívtam az óvónők figyelmét erre.
Ezek az emberek nem tudják milyen elveszteni, eltemeti egy gyermeket.
De mért akarják megtudni, mért ilyen felelőtlenek??
→ válasz erre
2011 10 13. 12:38
dia
Tünci, én sem értem, de valószínűleg abból a gondolatból táplálkozik, hogy "ez velem nem történhet meg"... Pedig dehogynem, akár öt másodperc alatt, akár egy méter megtétele után is.
→ válasz erre
2011 10 13. 15:00
Én nem néztem még meg a mi üléseink márkáját, de gyanítom, hogy nincs is nekik. Egy biztos, lelkiismeretesen használjuk, mind a két gyereknél. Ugyanígy a biciklis gyerekülést is, szabályosan becsatolva a gyerek. A múltkor éppen megszólt az egyik anyuka az ovinál, igaz, csak úgy viccesen, hogy de szorosra van az a pici gyerek bekötve a biciklin. Én csak annyit válaszoltam, hogy én legalább bekötöm, meg hogy nemrég még kabát nélkül jártunk, és ahhoz volt beállítva a feszessége. De a babakocsiban is bekötöm a gyereket, van elég mozgástere úgy is, meg hát csak addig van benne, (autó, kerékpár, babakocsi), amíg úton vagyunk.
→ válasz erre
Összes hozzászólás (7) megtekintése »
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Kölöknet Könyvfesztivál és vásár