Sebkezelés otthon, sírás és félelem nélkül

Létezik sebkezelés könnyek és rettegés nélkül!  A Mepilex tapasz és Granudacyn fertőtlenítő spray sok szempontból a legjobb barátom a mindennapokban. (X)

Képzeld el, hogy létezik olyan sebfertőtlenítő és kötszer, ami nem okoz kellemetlenséget, sem fájdalmat! Alig hittem el, amikor először a kezembe fogtam, és a kisfiamnak is annyira tetszett, hogy egyszer négy tapaszt is fel kellett ragasztanunk, pedig csak egy aprócska horzsolás keletkezett egy rolleres eséskor.

Sebkezelés otthon, sírás és félelem nélkül
A kötszerektől sok felnőtt is tart, mert rossz emlékként marad meg a gyerekkorban kialakult félelem a szörnyű, leszedhetetlen, szőrszálakat és bördarabkákat leszakító tapaszoktól, ragasztóktól és égető, csípő érzést okozó fertőtlenítőktől. Nálunk otthon már nem ez a helyzet. A családban felnőtt és gyermek egyaránt mosolyogva ragasztja fel és szedi le a Mepilex tapaszokat (hivatalos nevén az öntapadó, lágy szilikonbevonatú habkötszert) .
Rengeteg sebkezelést kipróbáltunk már, mivel az én kismanóm igen élénk, sportos alkatú gyermek. Még csak 5 éves, de már focizik, tornázik és természetesen minden közterületi elemre felmászik a séta közben, amire csak teheti. Gyakran esik, puffan, csúszik, ütközik, és bár egy kis sírás után szinte mehet is tovább a játék, a sebkezeléssel korábban meggyűlt a bajunk. A legnehezebb feladat általában a ragtapasz eltávolítása volt, mert a kisfiam retteg a csípős érzéstől, amikor a ragasztó a bőrét bántja.

Amióta a Mepilex kötszereket használjuk, nincs több sírás, nincs félelem, de ami ennél is fontosabb, hogy csodálatosan gyógyulnak a sebek. A világ egyik vezető, orvosi megoldásokkal foglalkozó vállalata, a Mölnlycke által kifejlesztett 360 fokos Flex technológiának köszönhetően a tapasz nem csúszkál, nem húzza a bőrt, és nem fáj, amikor leszedjük. A csoda a 4 rétegben rejlik: a bőrrel közvetlenül egy lélegző szilikonos réteg érintkezik, amely nem ragad, inkább tapad a bőrhöz, és 100 százalékosan vízálló. A hab réteg gondoskodik a sebváladék felszívásáról és elvezeti a következő rétegbe, amely megköti a váladékot, illetve a baktériumok elleni védőrétegként viselkedik. A nagy mértékben lélegző felső réteg pedig nem csak védi a sérült bőrfelületet, de pontozott felületén mérhető a sebváladék mennyisége, és a seb méretének csökkenése – tehát a gyógyulás mértéke - anélkül, hogy a kötszert el kellene távolítani.
sebkezelés

A sebek fertőtlenítésére, lemosására a Granudacyn seböblítő spray-t használjuk, mivel ez olyan szer, ami nem okoz csípős, égető érzést a fertőtlenítés közben, és használata nagyon egyszerű. Mindig van a táskámban Mepilex tapasz és Granudacy sebfertőtlenítő, mivel gyermekem akár óvodába menet is eleshet, és így hamar megoldjuk az azonnali sebkezelést anélkül, hogy hatalmas hisztibe torkollana az ügy.

Magam is sportos alkat vagyok, ezért kéthavonta egyszer biztosan keletkezik rajtam valami sérülés, amire eddig ragtapaszt ragasztottam. A Mepilex kötszerrel nem ázik szét a sebem fürdés vagy mosogatás közben sem.

Én megtaláltam azt a megoldást, ami valóban vízálló és amíg én le nem szedem, bizony el nem mozdul a sebről.

Az ember szinte el is felejti, hogy seb van rajta! A tapasz annyira kényelmes és könnyed viselet, hogy még az én extrán érzékeny bőrömet sem irritálja. Végre itt egy elérhető áron megvásárolható termék, ami nem hazugág, hanem valóság, és működik! 

 

Purkald Krisztina , 2021. október 14.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Nem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó