Hasznos tanácsok lányos apáknak

Minden apának fontos szerepe van a lánya életében. Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyek segíthetnek az apukáknak abban, hogy jó kapcsolatot építsenek ki a lányukkal.


Nem szabad túlzottan szigorúnak lenni, érdemes rugalmasan állni a dolgokhoz

A gyerekek nagyon vágynak a szüleik elismerésére, szóval érdemes őket sokat dicsérni. Nemcsak a külső értékek kiemelése fontos, hanem a belső értékeké is. Természetesen szükség van a következetességre, azonban nem szabad túlzottan szigorúnak lenni, néha érdemes rugalmasan állni a dolgokhoz, hiszen ezzel is erősíthető a bizalom. 

Továbbá fontos a megfelelő kommunikáció, mindig meg kell hallgatni a gyermeket. A kettesben töltött közös programok is nélkülözhetetlenek a megfelelő apa-lánya kapcsolat érdekében. Érdemes megkérdezni a pici lányt, hogy mihez van kedve. Akkor is igent kell mondani, ha a táncot vagy a közös körömfestés mondja. 

Öleld meg, ha sír, legyél vele őszinte és élvezd az együtt töltött pillanatot! Mindenképpen szerezz számára olyan emlékezetes pillanatokat, amelyekre majd mindig emlékezhet, és összekovácsolnak titeket. A közös programokon tedd félre a telefont, kapcsold ki a külvilágot, és a lányodra koncentrálj!

A bizalmi kapcsolatot már egész kicsi korától el kell kezdeni kialakítani

Nem kell előre aggódni amiatt, hogy később majd milyen megpróbáltatásokkal kell megbirkóznia a gyerkőcnek. Amikor majd elérkezik a nehézségekhez, akkor tudni fogod, hogyan segíts neki. Továbbá tudatosítsd benne, hogy sokat jelent számodra és biztonságot nyújtasz számára. Éreztesd vele a szabadságot is, hogy az ő érzései és döntései fontosak, nyugodtan bontakoztassa ki a képességeit.

Később az összes férfit az apjához hasonlítja majd, szóval olyan dolgokat kell közvetíteni az apának, amelyeket majd később elvár a lánya udvarlójától. A férfiképet a lányok életében az apák alakítják ki, később azt fogják keresni a párkapcsolataikban. Továbbá a bizalmi kapcsolatot már egész kicsi korától el kell kezdeni kialakítani. Bánj az édesanyjával szeretettel, hiszen a gyerekeket ez teszi a leginkább boldoggá.

Éreznie kell, hogy bármikor fordulhat hozzád, akkor is, ha rossz döntést hoz

A szoros kapcsolat kialakításához folyamatosan éreznie kell a kislánynak, hogy fontos az apukája számára. Ehhez hozzájárulnak a közös programok és az ölelések, továbbá érdemes sokszor használni a szeretlek szót. Mutasd ki számára, hogy mennyire szereted őt!

Biztosítsd arról, hogy mindig ott leszel számára! Ezt érdemes már kiskorban tudatosítani, és felnőttkorban is éreznie kell majd, hogy bármikor számíthat az apjára. Akkor is te nyújtod majd a legbiztosabb pontot, ha felnő és megházasodik. Éreznie kell, hogy bármikor fordulhat hozzád, akkor is, ha rossz döntést hoz.

Hét közben is legyél ott, ne csak hétvégén! A hosszú és fárasztó nap után nem sok energiád marad arra, ahogy apa legyél, de az apaság egy 24 órás munka. Mindig lehessen rád számítani! A gyermek életének fontos eseményeinél soha nem lehet fontosabb a munka. Minden óvodai és iskolai ünnepség fontos számára. Ne hagyd ki ezeket a programokat!

S. Dóra , 2022. szeptember 30.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X Karácsonyi könyvvásár