Amikor egy város fog össze egy gyerekért

Vannak történetek, amelyek visszaadják a hitemet az emberekben. Amikor úgy érzem, talán lenne esélyünk egy szebb és élhetőbb világra, talán képesek vagyunk egymás felé nyitott lélekkel és szívvel fordulni. Ez is egy ilyen történet.

Miles Scott ötéves, San Francisco-ban lakik és egyéves kora óta leukémiás. És teljesült egy kívánsága, méghozzá nem is akárhogyan.

A Make a Wish Alapítvány segítségével ugyanis a kisfiú BatKid szerepébe bújhatott és megmenthette San Francisco-t - pardon, Gotham City-t. Történt ugyanis, hogy a kisfiú egy Batman jelmezért indult szüleivel, amikor egyszer csak meghallották a polgármester felhívását, aki Batman segítségét kérte abban, hogy BatKid kerüljön elő és mentse meg a várost!


Fotó: Mike Koozmin/The S.F. Examiner

Hogy az illúzió még teljesebb legyen, előkerült egy felnőtt Batman és a Batmobil is, mellyel az immár BatKidnek beöltöztetett Miles-t elfurikázták egy bankhoz, ahol el kellett kapnia és a rácsok mögé zárnia Rébuszt. Természetesen sikerrel járt, de hát miért is ne járt volna, hiszen ő egy igazi szuperhős! Később megmentett egy, a sínekhez kötözött nőt, majd még Pingvint, Batman ősellenségét is ártalmatlaníthatta.


Fotó: JapanTimes

Miután ennyi hőstettet végrehajtott, átvehette a Gotham City Cronicle róla szóló, bekeretezett címlapját, kezet rázhatott a város polgármesterével és átvehette a város kulcsait is. Obama elnök videóüzenetben bíztatta a kis BatKidet, majd a twitteren keresztül is gratulált neki!


Fotó: Gary Reyes/Bay Area News Group/MCT

Az akcióban több mint 10 000 ember vett részt, hogy a kis Miles álma a lehető legvalóságosabbá válhasson. Köztük San Francisco polgármestere és rendőrfőnöke, valamint egy tévéstársaság is.


Fotó: Gary Reyes/Bay Area News Group/MCT

Csodálatos és szívmelengető, hitet erősítő ez a történet. Én csupán csak egy dolgot sajnálok: hogy egy nagybeteg kisfiú kell ahhoz, hogy ilyen megmozdulásra, összefogásra, tettekre képesek legyünk mi, felnőttek...

Szilágyi Diána , 2013. november 21.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X