Farsangi ötletek tőletek

Két hete a Facebookon játékot indítottunk: arra kértük a Babanet oldalának tagjait, osszák meg velünk otthon készített kedvenc jelmezeiket fotó formájában. Hiszen már jócskán benne járunk a farsangi időszakban, ha még nem volt megtartva az ünnep az óvodában vagy az iskolában, mostanra biztosan kissé kétségbeesve gondolkodunk rajta, mi legyen a gyerek.

Persze közösen, a gyerekkel együtt, mert azért mégiscsak ő ölt maskarát. És bármennyire is kényelmes megoldás, ha készen vásároljuk vagy kölcsönözzük a gyerek jelmezét, én mégis arra bátorítanék mindenkit, veselkedjen neki az otthoni megvalósításnak! Nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik, és ennyi kreatív tevékenység, közös agyalás és munka kell a fárasztó mindennapok közepette – igazi feltöltődés ám a végén, ezt megígérhetem!

Végül több remek képet is kaptunk, csodaszép, tündéri gyerekekkel és elképesztően ötletes jelmezekkel. Megmutatjuk, hátha valaki ihletet kap!

Bernadett küldte az első jelmezt, kisfiának készítette ezt a remekbe szabott Spongya Bob jelmezt. Kartondoboz kell hozzá, némi festék – vagy színes papír és ragasztó -, egy kevés kézügyesség – meg két lyuk a szemeknél, hogy a gyerek ki is lásson.

Orsolya kisfia kétszeresen is örült az anyukája által készített jelmeznek. A szőlő az óvodai jele és egyben a kedvenc gyümölcse is. Mi is kell hozzá? Némi zöld karton és sok zöld lufi – meg egy erős tüdő!

Helga egy egész családi jelmezötlettel szolgált az alábbi fotóval: a família apraja-nagyja a Flintstone család tagjainak adta ki magát a jeles alkalomra, és egy asztalos apuka jóvoltából még járművük is lett! Subidubidú!

Éva kislánya nyilvánvalóan egy igazi dáma, de valószínűleg szereti a kártyajátékokat is. Dáma-jelmeze igazán ötletes, személyes kedvencem a kártyaszoknya! Varrni nem is kell, elég egy jó erős ragasztó vagy egy tűzőgép.

Ildikó kisfia hamisítatlan bohócjelmezt kapott anyukájától! Klasszikus ötlet, remek megvalósításban – a gyerek arca azt hiszem, mindent elárul!

Edina nyilván nem egyszer volt már kénytelen esti meseként felolvasni fiának a Bogyó és Babócát. Legalábbis ezt gyanítom abból a tényből, hogy kisfia a farsangra is Bogyónak akart öltözni – Edina pedig igazán kreatívan felelt meg a kihívásnak! Ehhez a jelmezhez szükségeltetik némi varrástudás, de az is megvalósíthatja, aki nem szeret tűhöz nyúlni: ebben az esetben az anyaghurkát akár egy szíjjal is csigaházzá formázhatjuk.

Noémi viszont olyan képet küldött, amihez már nem kevés szabás-varrás tapasztalat szükségeltetik – de biztos vagyok benne, hogy számtalan olyan Babanetes van, akinek ez sem okoz gondot. Noémi kislánya csodálatos ősztündérré vált a mamája által készített, fantasztikus ruhában!

Zsanett kislánya is büszkén feszít a mamája által megálmodott és elkészített jégtündér jelmezben. Meg is értem: csodaszép lett a tüllszoknyás, hófehér, varázspálcás maskara!

Nálatok melyik volt a kedvenc farsangi jelmez, amit ti készítettetek?

A Facebook játék nyereményét, egy gyermekfotózást a Tiliteo biztosította.


 
 
Szilágyi Diána , 2013. január 24.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(6 hozzászólás) 

2013 01 29. 18:44
Dia, hova küldjem?
→ válasz erre
2013 01 29. 23:25
@dia: sajnos csak videofelvétel van, mert a fényképezőgépünk elromlott:(.

→ válasz erre
2013 01 30. 10:08
dia
@vnjudit: szerkeszto@babanet.hu
→ válasz erre
Összes hozzászólás (6) megtekintése »
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?