Melyik a jobb és melyik a bal? Tippek az elsajátítás támogatásához

"Jobbra van, kicsim. Nem arra, jobbra. A másik jobbra!" - ilyet biztos hallunk, átélünk, kicsúszik a szánkon és közben tudjuk, talán nem ez az igazi, átütő módszer arra, hogy gyermekünk végre és véglegesen megjegyezze, melyik keze melyik. Ehhez kerestünk most játékos lehetőséget, reméljük, nálatok is beválnak!

Eszköz nélkül

Egyszerű, hosszútávon hatékony módszer, ha minden öltöztetésnél az egyik oldalával kezdünk, pl. mindig a jobb kezét bújtatjuk először a ruha ujjába és ki is mondjuk: "Kérem a jobb kezedet!". Idővel automatikusan azt fogja nyújtani és észrevétlenül meg is tanulja, melyik a jobb keze, melyik a bal keze.

A cipő-trükk

Ez azért is nagyon jó, mert a kacsalábas cipőfelvételt is rögtön ki tudjuk vele védeni. Alapverzió, hogy fogunk egy matricát, lehetőleg olyan mintával, amit imád a gyermekünk és kettévágva beragasztjuk a cipőbe, így tudja fogja, hogy akkor veszi fel helyesen a cipellőjét, ha a képet összerakja. Következő lépés, hogy a matricára egy L és egy J betűt is odaírunk, így közben az oldalakat is tudja tanulni (nyilván ez  azoknál a gyerekeknél működik, akik már érdeklődnek a betűk iránt).

Labirintusjáték

Lényege a játékos gyakorlás: valamilyen úton-módon felrajzolunk egy labirintust (kövekkel, dekortapasszal, celluxszal stb.) és mielőtt kezdődik a kincskeresés, próbálgatjuk a haladást, amiben a Fordulj jobbra! vagy Fordulj balra! előbb-utóbb rögzülni fog. Részletek itt.


kép forrása: http://naturalhealingenergy.info/

Bemutatkozás

Szerepjáték közben, barátaink, ismerőseink segítségével játszhatunk minél több bemutatkozósat! Épp csak egy mondatban említsük meg, hogy a jobb kezünkkel fogunk kezet.

Mondóka

Ez a mondóka elég rövid ahhoz, hogy nagyon picikkel is próbálgassuk, aranyos, egyszerű, könnyen is meg is tudják tanulni.

 
Itt a kezem, jobb és bal, 
(adott kéz előre nyújtása) 
Összeverem, megszólal. 
(összeütés ) 


Itt a kezem, bal és jobb, 
(adott kéz előre nyújtása) 
Most kell vele tapsolnod! 
(taps)

Nálatok mi vált be, hogy tanulták meg a gyerekek, melyik a jobb és melyik a bal?

bambina , 2015. november 04.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóBabázz lazán! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó