Nyári babából lesz a hiperaktív gyerek?

Egy kutatás eredményei szerint a nyáron született gyerekeknél gyakrabban fordul elő a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, ami figyelmetlenséggel vagy túl nagy impulzivitással jár.

A legtöbb országban a beiskolázhatóság utolsó dátuma augusztus 31. - ha egy kisgyerek már szeptemberben született, akkor csak a következő évfolyamba fér be az iskolában. Éppen ezért a júliusi-augusztusi születésű kicsik a legfiatalabbak az osztályban - róluk állítják most egyes szakemberek, hogy hajlamosabbak az ADHD-ra.

Tény, hogy a kutatások során megállapították, hogy ezeknél a gyerekeknél 25 százalékkal gyakrabban diagnosztizálják a betegséget, a szakértők szerint azonban emögött a tény mögött sok félreértés húzódik meg - írja az Orientpress.

Ezek a gyerekek a legfiatalabbak az osztályban, így tény, hogy számukra sokszor nehezebb odafigyelni vagy koncentrálni - ez azonban még nem jelenti, hogy betegek. A tanárok azonban ilyenkor aggódva hívják a szülőket, akik természetesen elviszik csemetéjüket az orvoshoz, ahol a tünetek alapján sokszor megállapítják az ADHD-t - kérdés azonban, hogy a diagnózis minden esetben helyes-e - mondta dr. Melinda Morrill.

2010. augusztus 19.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Babázz lazán! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó