Váltsunk valóra együtt egy álmot!

Minden gyerek szeret kapni, és még nekünk, felnőtteknek is vannak vágyaink, ahogy azt is tudjuk, hogy nincs is annál boldogabb pillanat, mint amikor egy álmunk valóra válik. Létezik egy alapítvány, amely időt, energiát, érzelmi és fizikai tőkét nem kímélve azon munkálkodik, hogy kívánságokat váltson valóra. A Csodalámpa Alapítvány súlyosan beteg gyerekek vágyait beteljesítve szeretne hozzájárulni a gyógyulásukhoz.

Olyan nemes ügy ez, amelyhez a Babanetnek is feltétlenül csatlakoznia kellett, ezért arra gondoltunk, hogy közös gyűjtést szervezünk. Választásunk Amandára esett, váltsuk valóra együtt az ő álmát! Róla és az Alapítványról Felkai Mártával beszélgettünk.

 • A július 28-i rendezvényünkig és ott a helyszínen a Millenáris parkban is egy 10 éves kislánynak gyűjt közösen a Babanet.hu és a Csodalámpa Alapítvány. Hol találkoztatok Amandával?
   
 • A Csodalámpa Alapítvány önkéntesei heti rendszerességgel járnak be azokba a kórházakba, ahol súlyosan beteg gyerekeket kezelnek – meséli Felkai Márta, a Csodalámpa Alapítvány képviselője. - A Tűzoltó utcai klinikán találkoztunk a 10 éves, csendes, de állandóan mosolygó Amandával. Elkísértük a kórterem melletti játszóházba is, ahol nagyon szeret rajzolni és festeni. Amikor megkérdeztük, mit kérne a Csodalámpától, szerényen annyit mondott: mivel sokat kell itt lennie a kórházban, egy netbookot szeretne, hogy a barátaival levelezhessen a neten, s ha lehet, rózsaszínű legyen, mert az neki nagyon tetszik.
   
 • A www.csodalamapa.hu oldalon van egy számláló, már túl van az 1800-on, ez mit jelent?
   
 • Az elmúlt 9 év alatt már 1800 mosolygós kisgyerek mondhatja el, hogy részese lehetett egy csodának, amikor megkapta a régen áhított játékot, elutazhatott egy távoli helyre, delfint simogathatott, vagy azt tehette, amit csak egészséges társai, helikopteren utazott, hőlégballonra szállhatott, találkozhatott példaképeivel, Halász Judittal, Kertész Imre Nobel-díjas íróval, hírességekkel, mint például a Forma1-es pilótákkal vagy Johnny Depp-el vagy az Irigy hónaljmirigy csapatával. Szinte minden nap teljesül egy csodalámpás gyermek álma valahol az országban.
   
 • Majdnem minden nap van egy kívánságtejesítés? Azt gondolom, ezt csak csapatmunkában lehet megszervezni.
   
 • Országszerte önkénteseik mennek a kórházakba és ott beszélgetnek a gyerekekkel, szeretnék megtudni, mi a legnagyobb álmuk, s azután szintén az ő segítségükkel megvesszük az ajándékokat, megszervezzük az utazást vagy éppen a sztártalálkozókat.
   
 • És mindehhez valószínűleg sok pénz is kell…
   
 • Igen, ezt pedig a támogatóinktól kérjük és kapjuk, kisebb és nagyobb cégektől vagy maguktól a munkatársaktól, de nagyon sok magánadományozó is van, aki szeretne örömet szerezni ezeknek a gyerekeknek.
   
 • Minden beteg gyerek kérhet a Csodalámpától?
   
 • Olyan 3-18 közötti gyerekek kívánhatnak egyszer, akik olyan betegséggel küzdenek, amelyet életveszélyesnek minősít a kezelőorvosuk. Ilyen például a leukémia, a rosszindulatú daganat, a transzplantáció, az izomsorvadás és még sajnos nagyon sok súlyos betegség. 5000 ilyen betegséggel küzdő gyermek él az országban, nekik szeretnénk a mindennapjaikat megédesíteni és erőt adni a gyógyulásukhoz.
   
 • Milyen érzés, amikor átadjátok az ajándékokat?
   
 • Azokat a pillanatokat soha többé nem lehet elfelejteni…. Amikor meglepődve nézik, hogy a számukra idegen nénik és bácsik ajándékot hoznak és ráadásul azt, amire igazán régen vágytak. Ezek az ünnepnapok nem csak a gyerekeknek és a szüleiknek, de nekünk, Csodalámpásoknak és a támogatóknak is hatalmas erőt jelentenek, hiszen közösen, együtt, jót teszünk.
Babanet , 2012. július 13.
 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?