Videó: Ilyen az élet két (kis)gyerekkel!

Ha már belerázódtunk az egy gyerekes létbe, kialakult egyfajta rutin dacára minden nehézségnek és kialvatlanságnak, olyankor szokott felmerülni bennünk a vágy, vagy csak egyszerűen beütni a krach: jöhet a második gyerek!

És ez rögtön felvett egy rakás kérdést. Vajon hogy fog rá reagálni a nagy? Vajon fogjuk-e ugyanúgy szeretni a másodikat, mint az elsőt, vagy fordítva: vajon nem fog-e felülkerekedni a második iránt érzett érzelem az első imádata felett? Vajon milyen lehet az élet egy babával és egy kisgyerekkel? És azután, milyen lehet az élet két kisgyerekkel?

Nyilvánvalóan ezekre nehéz megadni a választ, hiszen annyi mindenen múlhat, mi hogyan alakul. Lehet, hogy a nagyobbik egész lazán veszi majd a trónfosztását és a létező legtökéletesebb nagytesónak bizonyul, de igen, az is benne van a pakliban, hogy megsínyli az öcsi-hugi érkezését és ennek jelét is adja. Lehet, hogy a második gyerek sokkal könnyebben kezelhetőnek születik, és az is előfordulhat, hogy sokkal több figyelmet-gondoskodást igényel, mint bátyja-nővére annak idején.

Azért szeretnénk mindenkit megnyugtatni: általában minden szülőpár képes megbirkózni a két gyerek jelentette feladattal. Általában a testvérek összekovácsolódnak - még ha évek is kellenek hozzá esetleg -, és bár lesznek viták-veszekedések, vagy akár verekedések is, a legtöbbször egész jól meglesznek egymással.

De ha szeretnétek egy kis betekintést nyerni abba, mégis mire számíthattok, akkor érdemes megnézni az alábbi videót, hiszen a How to be a Dad bloggerénél sem állt meg az élet, és mióta Josh-sal elkészült az újszülöttekkel az élet videó, már született náluk egy kistestvér is.

Még egy dolog, amit kár lenne elfelejteni: a testvér azért is jó, mert mindig van valaki, akire lehet számítani, akivel lehet játszani és később, felnőttként jó esetben támaszkodni minden helyzetben.

Nektek van testvéretek? Milyen tapasztalataitok vannak a saját gyerekkorotokból?

Szilágyi Diána , 2014. december 01.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Nem születtél anyának! - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó