Visszahívják a babakocsit, mert levághatja a gyerek ujját

1 millió babakocsit hív vissza az Egyesült Államokban a Maclaren gyár, miután kiderült, hogy egy tucat gyerek ujjbegyét amputálta a zsanér.

1 millió babakocsit hív vissza az Egyesült Államokban a Maclaren gyár, miután kiderült, hogy egy tucat gyerek ujjbegyét amputálta a zsanér - adta hírül a BBC internetes oldala. A visszahívás a gyár összes egy- illetve kétüléses, úgynevezett esernyőre csukható babakocsiját érinti. A Maclaren arra kérte azokat, akiknek vásároltak ilyen járműveket, hogy ne használják azokat és azonnal lépjenek kapcsolatba a gyárral egy javítókészletért.

Az amerikai fogyasztóvédelmi bizottsághoz összesen 15 bejelentés érkezett arról, hogy nyitás közben a babakocsi sérülést okozott – írja a Független Hírügynökség. Ezek közül 12 esetben a zsanér le is vágta a gyerekek ujjbegyét.

"A legfontosabb az, hogy a szülők azonnal beszerezzék a javítókészletet. Ameddig ezt nem szerezték be, ne használják a járművet" - mondta Patty Davis, a fogyasztóvédelmi bizottság tagja. A javítókészlet egy fedőlapokat tartalmaznak, amelyek megakadályozzák, hogy a gyermekek hozzáérjenek a zsanérokhoz.

A Maclaren internetes oldalán közzétett dokumentum hangsúlyozta, hogy a gyár számára továbbra is a biztonság a legfontosabb, ezért felszólították az érintett fogyasztókat, hogy azonnal lépjenek kapcsolatba velük. A cég egyébként a Volo, Triumph, Quest Sport, Quest Mod, Techno XT, Techno XLR, Twin Triumph, Twin Techno és Easy traveller modelljeit hívja vissza. A BBC írása szerint az intézkedés a Nagy-Britanniában ilyen néven forgalmazott babakocsikat nem érinti.

2009. november 10.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?

	
X
Kamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó