Helló, meló! - Koldus és bikini

A múltkori magas sarkú szandis eset után elhatároztam, hogy az öltözetemet még körültekintőbben választom meg. Beterjesztettem a családi pénzügyminiszteremnek – férjemnek -, hogy márpedig interjúra ruha kell. A lapos sarkú szandimat meg szétrágta a kutya, úgyhogy teljes anyagi csőd. Pénzügyminiszter a beadványt elfogadta, megszavazta. Így irány a cukirucik – azaz az üzleties stílusú ruhák - boltja.

Odafele menet a metró aluljáróban egy koldusasszony jött oda hozzám. Az ember lánya már messziről befogja a fülét, tudja, mit fog hallani. Viszont amikor ott tartott, hogy négy kisgyermekét neveli és nincs munkája - telibe talált. Elképzeltem magam, ahogy majd néhány év múlva az ő pozíciójára pályázok. Így gyorsan a kezébe nyomtam egy kis aprópénzt.

A cukirucik boltjában rájöttem, hogy az elmúlt 7-8 év alatt a divat elég távolra került tőlem, na meg nyilván öregedtem is rendesen. Már az üzletek túlklimatizált volta is fázós öregasszonnyá változtatott, aki kötött pulcsijába temeti magát, a hangos zenétől pedig inkább hátrál, mint pénzt költ. Azért csak találtam egy üzletet, ahol a nyaralásra szánt spórolt pénzünk terhére kánikula-interjú-öltözéket tudtam vásárolni.

A cipő még hibádzik, szétrágott szandálomat ugyan meg tudom varrni, de az jelentősen rontaná az összhatást, úgyhogy kénytelen leszek még egy zárt orrú nyári cipőcskét is beterjeszteni a pénzügyminiszteremnek, és akkor a további pedikűr költségeket meg lehet spórolni, illetve házi megoldásokkal ki tudom váltani.

Az egyik cukiruci boltban egyébként még egy olcsó bikinit is vásároltam - hiszen nyaralni megyünk egy nagycsaládos pályázat jóvoltából -, és a bikinit a kezemben lóbálva mosolygósan közeledett felém egy rég nem látott családi barátunk. Érdeklődött, hogy s mint, mire én a bikinit tovább lóbálva azt ecseteltem, hogy interjúra megyek, és ehhez vásárolok interjúképes ruhákat. Jót nevetve csak annyit fűzött hozzá, hogy inkább ne meséljem el, milyen állásokat is keresek.

És az előbb csörgött a telefonom, az állástáblázatom 30. sorából, egy elektronikai óriástól hívtak be második körre, interjúra!!! Az első kör úgy két hete lehetett telefonos interjú képében. Pedig még itt is beismertem gyermekeim hatalmas számát!

Hurrá! Hurrá! Hurrá! Még jó, hogy a felszereléseket megvettem az interjúra!

Flóra

Flóra , 2014. augusztus 04.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Nem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó