Helló, meló! - Nyári szünet

A múltkori tűzeset mély nyomot hagyott bennem. Szerencsére a világégés érzése pár nap alatt elmúlt, de azóta azt hiszem, kicsit jobban aggódom. Ez volt az első komolyabb állás, amit láttam és nekem jó lenne. És ráadásul nem azt érzem, hogy alkalmatlan lennék rá, hanem azt érzem, ami történt: nincsenek naprakész ismereteim. És egyre kevésbé lesznek.

Persze elkezdtem magam meggyőzni is, hogy miért is ne lett volna jó nekem az elektronikai óriás: ez biztosan 8+ órás állás, a gyerekekről szó se esett, úgyhogy biztos a „leendő” főnökömnek nincs is, és ha nincs, akkor nyilván sokkal kevésbé megértő, ha nekem 3 anyák napjára is van elfoglaltságom…

És különben is, itt a nyár és mindenki nyaral, és senki nem keres most új kollégát. Az állásportálok is sokkal kevesebb ajánlatot küldenek, és most alig tudok beírni egy-egy újabb sort az állástáblázatomban. Jelenleg a 69. sornál tartok, de már két hete alig történt valami érdemleges, a tűzeset kivételével.

Szóval akár kezdhetnék a kardomba dőlni, de egyelőre azért sem teszem, mert a nyár nekem is itt van, és készülünk a nagy nyári nyaralásunkra, ahova sok másik nagycsaláddal megyünk, tehát tennivalóm akad. Egyébként meg nagyon kedvesek a barátaim is, mindenféle állásajánlatokat hoznak nekem. Tegnap este olvasószerkesztői ajánlattal álltak elő – igazán kedvesek, hogy eszükbe jutok, - de mondtam is nekik, hogy se szerkeszteni, se olvasni nem tudok; ma meg projektmenedzseri állással jöttek elő. Legalább gondolnak rám, még ha nem is ez az én profilom.

És azért se aggódom, mert tegnap fölhívott a főnököm, és puhatolózott, hogyan állnak a cégen belüli álláspályázataim. Hát sehogy - mondtam, pedig én már nem álmodom 6 órás állásról, 8 órában is mennék, ha lenne valami – de nincs. Persze ő továbbra sem tudott ígérni semmit, de valahogy ettől a semmitől olyan nyugalom szállt rám, hogy eszébe jutok mégis az én legjobb munkahelyemnek. Elkezdtem ismét ábrándozni, milyen jó is lenne, ha ugyanoda mehetnék vissza és ugyanazt csinálhatnám, mint a gyerekek előtt, között.

Ám egyelőre nyaralni megyek, ahogy a többiek is, és minden interneten olvasható javaslattal ellentétben a nyaralás alatt nem fogom követni az újabbnál újabb állásajánlatokat. Nem is tudnám, nem lesz wifi. Teljes nyári szünet.

Flóra

Flóra , 2014. augusztus 18.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Kamaszmentő - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó