Gyermekvállalás, család és munka Kirúghatják a kisgyermekeseket és a nyugdíj előtt állókat is

A védelmi időszak alatt is közölhetik a munkáltatók a jövőben a 3 évnél fiatalabb gyermeket nevelő szülőkkel, hogy nem kívánják őket tovább foglalkoztatni - derül ki a Pénzcentrum.hu birtokába került Munka törvénykönyve tervezett módosításából.

Ráadásul a felmentési idő már a védelmi idő lejártának napján kezdődik, nem pedig az azt követő 15., illetve 30. naptól. Megszűnik a nyugdíj előtt állók védettsége is; az öregségi nyugdíjkorhatár előtt 5 éven belül is bárkit el lehet majd küldeni rendes felmondással is.

Jelenleg a munkáltató csak rendkívüli felmondással szüntetheti meg a munkaviszonyukat egyebek között azoknak, akik táppénzen vannak, várandósok, lombikbébi programban vesznek részt, gyesen, gyeden vannak, illetve dolgoznak, de a legkisebb gyermekük még nem érte el a 3 éves kort. A gyógyult munkavállaló ismételt munkába állásának napján, illetve gyermekesek esetén a 3 éves kor elérésekor lehetett közölni a felmondást.

Ha a felmondási védelem időtartama a tizenöt napot meghaladta, akkor további 15 nap, ha a harminc napot meghaladta, akkor pedig csak 30 nap múlva kezdődött el a felmondási idő. A törvénymódosítás szerint a felmondási időre vonatkozó szabályok nem változnak. Alapesetben 30 nap, de a munkáltatónál eltöltött évekkel arányosan hosszabbodik, 20 év után már hatvannapos többlet jár.

A Pénzcentrum.hu birtokába került Munka törvénykönyve tervezett módosítása szerint viszont már a védelmi időszak alatt is lehetne közölni a felmondást. Az indoklásból az derül ki, mintha a lépésre azért lenne szükség, mert a munkáltatók így is, úgy is megszabadultak a gyermekesektől, csak rendkívüli felmondással, amit esetenként indokolatlanul alkalmaztak. A tervezet szerint megszűnik a 15, illetve 30 napos türelmi idő is, a felmondási idő a védelmi időszak leteltének napján egyből elkezdődik.

A jövőben kikerülnek a védett körből azok a nők, akik lombikbébi programban vesznek részt. Utóbbi szigorítást azzal indokolja az előterjesztés, hogy az emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés időtartama nem meghatározható.

A teljes cikkért kattints ide.

2011. július 22.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(25 hozzászólás) 

2011 07 30. 22:54
Ne legyetek naivak, megszavazzák! Mindent megfognak szavazni! Tenni kell valamit!
→ válasz erre
2011 08 01. 10:10
Csak bízakodni lehet...
→ válasz erre
2011 08 01. 23:57
Elsőre nekem sem volt szimpatikus ez a döntés, de aztán belegondoltam, hogy az sem jobb, amikor az ember lánya gyed vagy gyes után visszamegy dolgozni, és egyből közlik vele, hogy már nem tartanak igényt rá. Ez szerintem nagyobb pofára esés, mint ha már gyed alatt tudatják veled, mint amikor abban a hiszemben mész vissza, hogy van hova... Aztán kiderül, hogy mégsem, és akkor egyből nekiállhatsz állást keresni. Ha már korábban tudod, hogy nincs munkahelyed, gyed/gyes alatt lehet állásinterjúkra járni.
→ válasz erre
Összes hozzászólás (25) megtekintése »
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?