A szoptatás

Számomra kezdettől fogva csodálatos, problémamentes élmény volt. Kisfiam a cumisüveget hírből sem ismerte, az első 6 hónapban még vizet sem kapott az anyatej mellett (rokonaim és ismerőseim heves tiltakozása ellenére sem).

A szoptatásról szóló cikkükkel kapcsolatban szeretnék személyes példával szolgálni: számomra a szoptatás mindig is nagyon bensőséges kapcsolatot jelentett, és teljes mértékben bíztam abban, hogy kisfiamat mindaddig szoptatni tudom majd, amíg ő azt igényli. A szoptatás számomra kezdettől fogva csodálatos, problémamentes élmény volt.

Kisfiam a cumisüveget hírből sem ismerte, az első 6 hónapban még vizet sem kapott az anyatej mellett (rokonaim és ismerőseim heves tiltakozása ellenére sem). Amikor kisfiam 9 hónapos volt, 1 hétre kerékpártúrára mentem, igaz, hogy minden reggel és este lefejtem a tejet, de visszatérésemkor problémamentesen tudtam tovább szoptatni, és a gyermekem sem utasította vissza az anyamellet.

A kisfiam magától hagyta abba a szoptatást (legnagyobb bánatomra) valamivel 1 éves kora után.

Szomorúan látom magam körül, hogy még a művelt, intelligens asszonyok sem tartják igazán természetesnek a szoptatást, hamar folyamodnak tápszerhez vagy a cumisüveghez.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy ne mondjon le a szoptatásról, soha ne adja fel, mert ez igenis a legintimebb, legszorosabb kapcsolat lehet gyermekünkkel, az anyai gondoskodás legszebb és leghatékonyabb módja, és egyben életünk legcsodálatosabb időszaka.

Luptákné Kovács Krisztina
 

szoptatás

2004. április 04.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XBabázz lazán! - Teakiadó