Altat az anyatej

Az anyatej összetételétõl függ, hogy könnyen alszik-e el a kisbaba este. Napközben az anyatej összetétele más, mint az este, vagy éjszaka termelõdött tejé.

A napszaktól függ, hogy milyen összetételű az anyatej, írja egy spanyol kutatásra hivatkozva a focus.de. Napközben inkább élénkít, míg este inkább nyugtatóan hat.

Spanyol kutatók szerint, az anyatej összetételétől függ, hogy könnyen alszik-e el a kisbaba este. Napközben ugyanis az anyatej összetétele más, mint az este, illetve éjszaka termelődött tejé. Napközben az anyatej inkább élénkíti a babákat, míg éjszaka inkább nyugtató hatású. Ezt figyelembe kellene venni azoknál a kisbabáknál, akik lefejt anyatejet kapnak, olvasható a „Nutritional Neuroscience” spanyol szaklapban.

A szakemberek 30 édesanya tejét többszöri próbával ellenőrizték. Arra az eredményre jutottak, hogy az anyatej tartalmaz egy olyan fehérjét, aminek alvást segítő és élénkítő hatása is ismert – írja az Orientpress. A tanulmány szerint az anyatej- este 8 óra és reggel 8 között- különösen sok nyugtató hatású fehérjét tartalmaz, ezzel szemben napközben az ellenkező hatás erősödik fel.

2009. október 05.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Kamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó