#baba#anya

Aggódsz a cumizavar miatt? Ismerd meg a Mammafeelt, mellyel lehetséges a szoptatás és a cumisüveges táplálás kombinálása!

A szülés-születés talán legmeghatározóbb pillanata, amikor az újszülött és az édesanya bőre először érintkezik egymással.

Az anya megnyugtató közelsége iránti igény, végigkíséri a pici első éveit és számos jótékony hatással is bír. Elősegíti a gyermek és a szülő közötti érzelmi kötődés megszilárdulását, ami már az anyaméhben fejlődő gyermek és édesanyja között is jelen van, valamint a gyermek pszichoszociális fejlődése szempontjából is kulcsfontosságú. A baba-mama bőrkontaktus emellett növelheti az oxitocin, a relaxációért és a biztonságérzetért felelős hormon szintjét.

A szoptatás a közelség és az érintés egyik legintimebb formája anya és gyermeke számára.

Léteznek azonban olyan élethelyzetek, amikor valamilyen oknál fogva nem valósulhat meg a szoptatás természetes élménye anya és gyermeke számára. Ez akár az édesanya szorongásához is vezethet és ronthatja a szoptatáshoz fűződő viszonyát. Fontos, hogy ilyenkor ne uralkodjon el rajtad a bűntudat, hanem a baba jóllakottságára fókuszálj.

A LOVI márka, felismerve ezt a problémát, szakértők bevonásával olyan cumisüveget alkotott meg, amelynek célja, hogy a cumisüveges táplálás ne redukálódjon a mechanikus etetés szintjére.

Az alapötlet az volt, hogy egy olyan cumisüveget fejlesszenek ki, amely a lehető legjobban hasonlít az anyamellre – ez sikerült is.

A dinamikus etetőcumi több szempontból is hasonlít az anyamellre: imitálja a mell formáját, a bőr bársonyos puhaságát, színét, valamint a mell lágyságát, rugalmasságát és mozgását.
Az etetőcumin található bőrszerű, matt szilikon gyűrű a mellbimbó udvarát és annak tapintását mintázza.

Az etetőcumi széles alapja biztosítja az ajkak megfelelő szögben való elhelyezkedését és azok szoros záródását, így a baba szabadon lélegezhet az orrán keresztül, ami a csökkenti a kólika kialakulásának kockázatát. Természetesen a kólika elleni szelep sem hiányzik a cumisüvegből.

A Mammafeel cumisüveghez az etetőcumik öt különböző áramlási sebességben érhetők el. Közös jellemzőjük, hogy dinamikus mozgásuknak köszönhetően nem zavarják a baba szopóreflexét, ezzel lehetővé téve a szoptatás és a cumisüveges táplálás kombinálását. Fontos, hogy mindig a baba életkorának megfelelő cumit válaszd.

A LOVI márka a szoptatást tartja a legegészségesebb táplálási formának az élet első szakaszában. A táplálás alternatív formában történő megkezdése előtt laktációs szaktanácsadóval való konzultáció javasolt.

LOVI (x), 2024. február 28.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?