10 érv, hogy a jó apa-lánya kapcsolat segít erős nővé válni!

Egy nő életében nagyon fontos szerepet játszik az első férfi, akivel kapcsolatba kerül, és ez nem más, mint az édesapja, akitől számtalan dolgot megtanulhat, felnézhet rá, példaképként tekinthet rá.

Most 10 olyan érv következik, ami szerint a remek apa-lánya kapcsolat erős nőt faraghat minden lányból.

10 érv, hogy a jó apa-lánya kapcsolat segít erős nővé válni!

1. Megtanulod, hogy egy férfinak hogyan kell bánnia egy nővel

Ha közeli és meghitt kapcsolatot ápoltál gyerekkorodban édesapáddal, akkor megtanultad azt, hogy mi a férfi dolga, mit kell egy apának tenni, mi a szerepe egy családban, közösségen belül. Egy apa megtanítja a lányát, hogy a világon csak egy valakinek kell megfelelnie: saját magának.

2. Megtanulsz magabiztos lenni

Az önbizalom nem egy veleszületett tulajdonság, igenis azt példákon keresztül sajátítja el az ember. És kik a legfontosabb emberek egy gyerek életében? Naná, hogy a szülei. Egy erős férfi minta a lányok önbizalmára is pozitív hatással van.

3. Megtapasztalod, hogy milyen egyszerre erősnek és sebezhetőnek lenni

Az erős apa-lánya kapcsolat révén a kislány megtapasztalhatja, hogy az apukájának van egy erős, férfias oldala, de ott rejtőzik benne egy érzelmes ember, aki nevet, sír, kimutatja a szeretetét és minden helyzetben önmagát tudja adni.

4. Megtanulod, hogy az akadályok helyett a lehetőségeket lásd meg mindenben

Egy apa mindig arra tanítja a lányát, hogy a megoldást, a következő lépést keresse az életben, ne pedig a problémákról beszéljen. Ha egy kislánynak jó volt a kapcsolata az édesapjával, akkor az megtanulta, hogy minden problémára van megoldás.

5. Megtanulsz kiállni magadért

Ha közeli a kapcsolatod az édesapáddal, akkor tudni fogod, hogy ki vagy, mit akarsz elérni az életedben, és nem fogod engedni, hogy bárki is megakadályozzon abban, hogy elérd a célodat. Így egy igazi harcos válik belőled.

6. Képes leszel megbocsátani

Egy erős apa azt is megtanítja a lányának, hogy miként tud megbocsátani, és tovább lépni az életben. Ha hibát követsz is el, az édesapád ott lesz melletted és megbocsát neked.

7. Sosem fogod feladni

Egy apa megtanít arra, hogy az életben vannak nehézségek, kihívások, de mindig meg kell próbálni a legjobb formádat hozni, küzdeni, mert csak így tudsz sikereket elérni.

8. Megtanulod, hogy mi az igazi barátság

Egy erős apa-lánya kötelék révén rájössz, hogy mit jelent lojálisnak lenni a barátaidhoz. Az apaképhez hozzátartozik a szavahihetőség, a hűség, és a barátok melletti kiállás, minden körülmények között.

9. Nem fogod beérni az “elég jóval”

Ha szoros kapcsolatod volt/van az édesapáddal, akkor bizonyára sosem fogod beérni a középszerűséggel, neked mindig a legjobbat kell kihoznod magadból. És ez a hozzáállás vezet el a sikerhez.

10. Személyében egy igaz barátra találsz

Édesapád személyében egy életreszóló barátra tehetsz szert, aki mindig ott lesz melletted, ha bajba kerülsz, neki bármit elmondhatsz, önmagad lehetsz, mert tudod, hogy vele biztonságban vagy.

 

A cikk forrása: filantropikum.com

2020. március 05.
 
 
 
Címkék:  

szülők és gyerek

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó