10 ötlet, mire használd az idődet a házi karanténban

Jó alkalom lehet ez olyan dolgok megvalósítására, amiket már régóta tervezel.

10 ötlet, mire használd az idődet a házi karanténban

Az iskolák bezárása és a home office átmenetileg elég sok idő birtokába juttattja az átlagembereket. Ha dolgozunk napi nyolc órát, még így is rengeteg időnk marad, amit megspórolunk a napi utazás elhagyásával és rugalmasabb munkarenddel.

Több hét otthon töltött idő sok lehetőséget nyújt arra, amire a rohanó hétköznapokban nem jutna egy pillanatunk sem. Itt van néhány tipp a Daily Mail-től, mi mindent lehet tenni házi karantén esetén.

1. Állat örökbefogadása

Kiváló alkalom lehet ez egy kiskutya és vagy kiscica örökbefogadására, ha már amúgy is régóta tervezi a család, hogy új kedvenccel bővíti a háztartást. Mivel a kisállatok állandó felügyeletet igényelnek, így ez a legalkalmasabb idő a beszoktatásukra. Ne feledd: egy kutya életre szól nem a koronavírusra.

2. Testmozgás

Kihagyhatatlan lehetőség, hogy egy nyugtató jógával kezd a napod, abban az időintervallumba, amikor általában a dugóban araszolsz. Rengeteg oktatóvideót találsz a jógához és más testmozgási formákhoz is az interneten.

Ezt már olvastad? Pánikroham a gyerek előtt – tanuld meg kezelni a helyzetet!

3. Új jelszavak

Ha már régen cserélted le a jelszavaidat, itt az ideje frissíteni. Cseréld le a mindenütt használatos kódokat, találj ki újakat, írd fel egy cetlire, és ragaszd ki a házban. Ha elfelejtenéd szem előtt lesz, és így könnyen megtanulod őket.

4. Lejátszási lista

Menjünk vissza az időben, és idézzük fel a kazetták idejét, mikor arra vettük fel a zenei összeállításainkat. Tedd meg ugyanezt digitális verzióban olyan dalokkal, amik felfrissítenek, és erőt adnak a munkához.

5. Szortírozás

Nézd végig a szekrényeid, hogy milyen holmikra nem lesz már szükséged. Szortírozd ki a felesleges dolgokat, a lyukas zoknikat, a szakadt alsónadrágokat és a kopott melltartókat. A jó állapotban lévő, de ki nem használt ruhákat add el a neten, vagy cseréld el a barátaiddal később.

Ezt már olvastad? 4 dolog, ami csak azokkal a gyerekekkel történik, akikkel ordibálnak a szülei

6. Kertészkedés

Itt a tavasz, a palántázás ideje. Készítsd elő nyárra a kertedet, ültesd el a magokat és gondozd őket, míg meg nem erősödnek a kinti élethez.

7. Smink-technikák

Tanulj meg új smink-technikákat, amik mindig is tetszettek. Egy szép tusvonal húzásának módszerét sose késő elsajátítani.

8. Fénykép rendszerezés

A számítógépen szétszórt, a lakásban dobozokba gyűjtött emlékek rendszerezésére is megfelelő alkalom a házi karantén. Sok időt vesz igénybe, mire minden a helyére kerül, de annál kielégítőbb érzés tudni, mit merre keres, ha szükséged van rá.

9. Házi kovász

Készíts otthon kovászt, amihez csak víz és élesztő kell, na meg némi törődés. Öt napig kell etetni, felügyelni, mint egy újszülöttet, így kevés embernek jut ideje ilyesmire. Azonban megéri nekikezdeni, mert finom kenyeret és péksüteményeket lehet belőle készíteni.

10. Ebéd menü

Gondolkozz el rajta, hogy mi van otthon, és abból mit tudnál főzni, mielőtt ismét letámadnád a szupermarketeket. Főz otthon, és használj el minden konzervet, babot, befőttet, lekvárt, amit eddig eltartalékoltál. Gondolj újra akár egy mirelit pizzát vagy egy levesport.

A cikk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu

2020. március 17.
 
 
 
Címkék:  

szülők és gyerek

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó