12+1 "világmegváltó" szülői ötlet, amely könnyebbé teszi az életedet

Mint szülő azt szeretnéd, hogy a gyermekednek fantasztikus gyermekkora legyen, és ha felnőttként visszatekintenek ezekre az időkre csupa kedves emlék jusson eszébe. A szülői szerep fontos szerep, de nagyon sokszor rettenetesen fárasztó is, hiszen van, amikor egyszerre akár hat dologgal is zsonglőrködnöd kell.

Minden segítség jól jön nem igaz? 

1. Nos akkor bemutatunk 20 praktikus tippet, amivel kicsit könnyebb lesz az élet, és a gyerkőcnek is több szórakozás jut. Ha több gyerek van a családban, akkor ez a pontozós megoldás egyszerűsítheti az állandó ruha mizériát. Nem kell hozzá más, mint egy textilfilc, és a következő egyszerű és hasznos fortély. A két pont jelölés - a családban a második, a három pötty - a harmadik gyermek ruháiba. Ezzel az ötlettel már jó sok időt meg tudsz takarítani, amikor a ruhákat válogatod mosás után. 

                                                             Kép forrása:www.buzzfeed.com

2. Egy felhújható medence remek járóka kisbabáknak. Egy járóka nem kevés pénzbe kerül, viszont csak néhány hónapig játszik benne a picurka. Így miért ne használja ki a család gumimedencéjét helyette? 

3. Egy olcsó kozmetikai kiskosár remek hely az élelmiszerek tárolója lehet az autóban. Mindannyian tudjuk, hogy a gyerekek az ételekkel milyen koszt      okoznak, akár az autónkban is. Ezért próbáld ki ezt a praktikus megoldást, és ilyen kis kosárban tartani akár a gyorséttermi kajákat is az autódban, és ezzel megint csak időt tudsz spórolni, hogy nem kell állandóan autót porszívózni. 

4. Ez az aranyos baba mop ruha segítségével, amikor a kisbaba csúszik, mászik a lakásban egyidőben segít a házkörüli munkában. Ez a mop ruha nagyon cuki és végre haszna is van, hogy a baba fel- és alá kúszik a padlón. Így ennek az időszakban is profitálhat az anyuka. 

5. Szörnyriasztó spray, "titkos összetevőkkel". Készíts egy műanyag pumpás flakonból szörnyűzó szert. Egy jó pár megfelelő matricát ragassz fel a flakonra, töltsd fel vízzel, és így hozz létre egy szörnysprayt". Amikor a kicsi megijed éjszaka, ezzel a csodaszerrel egy csapásra megszabadulhatsz a "kéretlen látogatóktól". 
Szerintünk ez zseniális ötlet!

 
6. Így készíthetsz a lakásban biztonságos csúszdát. Váú, egy egyszerű és szórakoztató ötlet. Ezzel az ötlettel gondoskodni tud a gyerekek szórakoztatásáról, közben elvégezhet valami fontos háztartási munkát. 

7. Készíthetsz egy gyerek méretű függőágyat egy kevés textilanyagból, és egy asztal felhasználásával. Ezzel az ötlettel ismét egy darabig nyugalmad lesz. 

8. Egy kisdarab polifoam kukacot vágjál le, és készíts egy ék alakú bevágást rajta, majd helyezd fel az ajtó keretre. Ezzel az egyszerű megoldással meg tudod akadályozni, hogy a gyerek becsukja a kis ujjait az ajtóba. 

9. Mire is jó egy régi testápolós palack? Bevethetjük csaptelep hosszabbítót készíthetünk belőle, mert bizony sokszor lesz tiszta víz a gyerek, amikor kezet, vagy arcot mos. Ha elkészítjük ezt a csap hosszabbítót, akkor sokkal szívesebben fogja a mosdót is használni, mert nem érzi kényelmetlenül kézmosáskor. Ezért hamar is rászokhat az önálló kéz- és arcmosásra.

10. A ruháskosár szintén nagyon praktikus termék egy háztartásban. Nemcsak a háztartásban, hanem a baba fürdetésekor. Így a vízbe tett játékok sem lebegnek össze-vissza. Nem beszélve, hogy sokkal biztonságosabban tud játszani a fürdőkádban. Nem akar majd felállni a játékokat összeszedni, stb. 

11. Vond be a gyermeked a házkörüli munkába, hogy egy könnyű, és szórakoztató játéknak tartsa, és esetleg még meg is szeresse!

12. Készíts egy gyerekbarát karkötőt a saját telefonszámoddal.Így bármi történik, azonnal értesíteni tudnak, ha bármikor szükségesé válik, hogy el tudjanak érni.

12+1. Unalmasak az ételek, nem szívesn eszik a zöldséget? Így színessé tudod tenni az ételt, és talán nem fog annyira válogatni. 

Neked melyik a kevenced? Vagy van egy jobb ötleted? Mutasd meg nekünk! 

Babanet , 2016. június 22.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?