12 ok, amiért a májusi babák különlegesek

A május csupa jó hírt tartogat számunkra, hiszen a hideg időjárást magunk mögött hagyva egyre közelebb kerülünk a nyárhoz. A tudomány szerint pedig a májusban született babák előtt ragyogó jövő áll. Mi ennek az oka?

 


Nem csoda, hogy a májusi babáknak miért van extra lendület a lépésükben! Aki májusban születik, annak van miért örülnie. Az időjárás melegebb, a virágok nyílnak, és az emberek örömmel mozognak a szabadban a hideg téli hónapok után. 

Ha a születésnapod erre a hónapra esik, érdemes tovább olvasnod, hiszen megosztunk veled néhány érdekes májusi születésnapi tényt, amiről valószínűleg nem is tudtál (és elég menők!).

Íme 12 ok, amiért a márciusi születésnapok olyan különlegesek:

1. Bika vagy Ikrek csillagjegyben születnek

A május 1. és 20. (Bika) között születettekről azt mondják, hogy okosak, ambiciózusak és megbízhatóak. A május 21-e (Ikrek) után született babákról pedig azt mondják, hogy szenvedélyesebbek és dinamikusabbak.

2. Születési viráguk a gyöngyvirág

Ez találó, mert ezt a virágot májusi liliomnak is nevezik. A virág számos jó tulajdonságot szimbolizál, többek között az alázatosságot, a tisztaságot, a tisztaságot és a szerencsét a szerelemben. A galagonya szintén a májusi születésnapokhoz kapcsolódik; a szerelmet és a védelmet jelképezi. Így vagy úgy, de a májusi születésűek életében sok szeretet van.

3. A májusi születési kő a smaragd

A májusi gyerekek számára könnyű zöldnek lenni. Ez a szín a tavaszt és az újjászületést jelképezi, ahogyan azt a május születési köve, a smaragd is mutatja. Az Amerikai Drágakő Társaság szerint a smaragdot az előrelátással, a szerencsével és a fiatalsággal is kapcsolatba hozzák.

4. Hírességgé válhatnak

Ha májusban van a születésnapod, jó társaságban vagy: Dwayne “The Rock” Johnson, Audrey Hepburn, Miles Davis, Cate Blanchett, Patti LaBelle, George Clooney és Janet Jackson is májusban született.

5. Májusban rengeteg szórakoztató dolgot ünnepelhetünk

Mindenki ismeri az Anyák napját, de a májusban születettek többek között a Star Wars napot (május 4.), az esélyegyenlőség napját (május 5.), az Európa napot (május 9.) és a család nemzetközi napját (május 15.) is ünnepelhetik.

6. A szakmák eklektikus skáláját képviselik

Bár a kutatók megállapították, hogy egyes születési hónapok erősen korrelálnak bizonyos foglalkozásokkal – a decemberben születettek például nagyobb valószínűséggel lesznek fogorvosok –, “áprilisban és májusban a szakmák meglehetősen egyenletesen oszlanak meg” – írja a Telegraph.

7. Optimisták

A Time szerint a tavasszal született babák magas pontszámot érnek el a hiperthimia-skálán, ami azt jelenti, hogy általános optimizmus van bennük. Ez azt jelenti, hogy a májusban születettek hajlamosak “minden esést a felfelé ívelés előjátékának, minden piaci összeomlást a fellendülés előfutamának tekinteni”. 

8. Az egészségügyi előrejelzés jónak tűnik a májusi babák számára

A Columbia Egyetem kutatása szerint a májusban születetteknél a legalacsonyabb a betegség kockázata – ez újabb ok az optimizmusra.

9. A májusi babák a legapróbbak közé tartoznak

Egyes tanulmányok szerint a legalacsonyabb születési súlyú csecsemők májusban születnek – ezt a téli terhesség alatt az anyaméhben lévő alacsonyabb D-vitamin-mennyiségnek tulajdonítják.

10. Elég szerencsésnek érzik magukat

Egy Nagy-Britanniában végzett tanulmány kimutatta, hogy a május a legszerencsésebb hónap a születéshez, az október pedig a legszerencsétlenebb. Ennek köze lehet az optimizmushoz, mivel a pozitív hozzáállást összefüggésbe hozták a nagyobb ellenálló képességgel.

11. Szeretnek sokáig fennmaradni

A tanulmányok azt mutatják, hogy a tavasszal és nyáron született babák éjszakai baglyok nyári társaikhoz képest, ezért készülj fel néhány késő esti órára.

12. Az ellentétek vonzzák egymást

A május első felében született emberek kisebb valószínűséggel házasodnak össze másokkal, akik ugyanebben az időszakban születtek. A Bika állítólag leginkább a Halakkal és a Bakkal kompatibilis, az Ikrek pedig a Vízöntővel.

 

 

Forrás: Goodhousekeeping.com

 

 

 

B.Edina , 2022. május 12.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?