15 játék, amit te is elkészíthetsz a gyereknek!

Számtalan olyan kellék halmozódik fel egy-egy család otthonában, ami kis fantáziával és ráfordított munkával remek játékká válhat. 

Az alábbi ötletekhez leginkább olyan alapanyagok kellenek, amelyek amúgy is vannak otthon - kivéve talán a filcet. Némelyik igazán semmiség, de remek móka, másokhoz kell egy kis szerszámismeret, barkácsolás, de megéri a fáradozást.

Lássuk hát!

1. Van lépcső a házban? Esetleg hűtőszekrényt is most vettetek? Akkor a dobozát ki ne rakjátok szemétnek! Remek csúszda lesz belőle!

2. Szinte biztos, hogy van otthon elfekvőben némi textil és néhány faléc! Némi fúrással isteni A-keretes sátrat lehet belőlük csinálni - ezek ráadásul helytakarékosak is, hiszen használaton kívül nyugodtan összecsukhatod.

3. A sarokban porosodik a hullahop karika? Ha van otthon egy használaton kívüli zuhanyfüggöny is mellé, vagy pár régi függöny, netán lepedő, a gyerek végre pillanatok alatt megkaphatja a rég áhított játszósátrat. Intim kis zug mindenkinek jár!

4. Régi polcanyagból, maradék parkettából is elkészíthető ez a remekbe szabott babaház. A maradék tapéták vagy elfekvőben lévő szalvéták is jó szolgálatot tesznek majd, és végre nem szanaszét hevernek a gyerekszobában a bababútorok!

5. Persze, gondolkodhatunk kicsit készebb megoldásban is: a már rég elő sem vett CD-k tartójából is megoldhatjuk a családban fellelhető babák lakhatását.

6. És ha a padláson ott áll a nagyi imádott, ám azóta nem használt vitrines komódja, annak is adhatunk egy új esélyt a gyerekszobában babaházként.

7. Ha a babáknak már van kuckója, jár egy házikó a gyereknek is. Kérdeztem már, hogy van-e egy nagyméretű kartondoboz otthon? Csak szólok, hogy ez is összecsukható.

8. Egy nagy kartonlap és rengeteg dekorszalag! Ennyi kell ahhoz, hogy a gyerek egy városra elegendő utcát és utat kapjon!

9. Maradék vékony PVC csőből pazar íjakat lehet fabrikálni a csemetéknek - a nyilak végére érdemes szivacsot vagy hungarocell darabkát erősíteni, így beltéren is használhatók lesznek.

10. Van még otthon vaskosabb PVC cső is? Két darabka kis tükörrel isteni periszkóp válhat belőlük. Lehet, hogy még az Xboxnál is izgalmasabbnak találják majd a gyerekek!

11. Egy faág, egy fém karika, saját dekorálású papír vagy selyemszalag - és kész is minden lány örök kedvence. Nem kell hozzá kert, a lakásban is lehet játszani vele.

12. Szintén egy faág, vékony zsinór, némi filc, egy mágnes és kevés fémdrót szükségeltetik ehhez a horgászfelszereléshez. A vásárok kedvenc játéka így költözhet be a nappaliba.

13. A filcanyagban az a jó, hogy nem igényel varrótudást a használata. Persze, nem árt, ha van, de ha mégse, elég némi ragasztó ahhoz, hogy ilyen mutatós orvosi felszerelést gyártsunk a gyereknek. A legjobb a röntgenfelvétel!

14. Műanyag ládából-lavórból pillanatok alatt rettegett kalózhajót álmodhatunk a harciasabb kölkök alá. Kapitány, hajó a láthatáron!

15. Egyes lakberendezési áruházakban készen kapható mobil virágtartó a nagyobb növények alá, de egy kis munkával otthon is elkészíthető. Na nem a fikusz mozgatásához, hanem a gyerekeknek beltéri száguldozáshoz fekvő gördeszkaként!

A fentiek közül nektek melyik a kedvencetek? Ha bármelyik elkészül, mutassátok meg majd nekünk is: küldjetek fotót a Facebook oldalunkra!

Szilágyi Diána , 2014. október 08.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó