20 profi gyerekholmi tároló ötlet szülőktől

Imádom a különböző szülőknek szóló külföldi blogokat, oldalakat, no meg a Pinterestet bújni hasznos trükkök, ötletek gyűjtése okán. Így bukkantam rá egyebek mellett rengeteg klassz tárolási ötletre is, amit az egyre inkább zsúfolttá váló gyerekszobánkban is tervezek foganatosítani.

Imádom a különböző szülőknek szóló külföldi blogokat, oldalakat, no meg a Pinterestet bújni hasznos trükkök, ötletek gyűjtése okán. Így bukkantam rá egyebek mellett rengeteg klassz tárolási ötletre is, amit az egyre inkább zsúfolttá váló gyerekszobánkban is tervezek foganatosítani. Legalábbis jó néhányat érdemes lesz ellesnem közülük, ha nem akarom, hogy idő előtt eluralkodjon a káosz. Van köztük bőven babaszobában és nagyobb gyerekek birodalmában is bátran bevethető „hack”, azaz ötlet, a legtöbb még rendkívül látványos is, mi több: a tartós rend illúzióját kelti. Kiválogattam nektek 20 kedvencemet, amit akár egy az egyben, akár kisebb-nagyobb átalakításokkal érdemes lehet lemásolni otthoni használatra. Rendrakásra, rendszerezésre, otthon szépítésre fel!

Bevallom régóta szemezek már egy ilyen megoldással. Bár a kisfiam még csak most lesz 1 éves, de már előre látom, hogy mekkora autó-gyűjtemény lesz nálunk 1-2 éven belül. A mágnes csíkok azért is praktikusak, mert nem vesznek el helyet a földön, mint bármilyen szekrény, hanem kedvünkre helyezhetjük őket akár falra, polcok, vagy a már említett szekrények oldalára is.
 

Akiknél a lego a lakás alapfelszereltsége, ott minden bizonnyal tudják, hogy milyen kellemetlen úton-útfélen teli talppal belelépni egy-egy elkószált darabba. Egy ilyen szuper, összehúzható játszószőnyeg ha részlegesen is, de megoldást kínálhat erre a problémára. 

 

Akiknél a lego a lakás alapfelszereltsége, ott minden bizonnyal tudják, hogy milyen kellemetlen úton-útfélen teli talppal belelépni egy-egy elkószált darabba. Egy ilyen szuper, összehúzható játszószőnyeg ha részlegesen is, de megoldást kínálhat erre a problémára. 

 

Kezdetét veszi a nyári szezon, vele együtt pedig előkerülnek a kinti „járgányok” is. Ha nálatok is mindig kupi van a garázsban, ezzel a vicces, ám nagyon mutatós trükkel legalább a biciklik és társaik mindig a saját helyükre kerülhetnek majd vissza. 

 

Tudom, szinte elkerülhetetlen, hogy az ember ne üljön rá egy gumikacsára, vagy más játékra a fürdőkádban, ha szökőévente egyszer megenged magának egy relaxáló esti merülést. Nos, az ilyen fürdőszobai balesetek megelőzésére, és nyilván a rend érdekében hasznos lehet ez a kis tároló, ami egy virágakasztóból lett kialakítva. Újrahasznosítás rulez!

 

Annyi a társasjáték, mint macskán a szőr? Rendszerezheted őket felakasztós ruhatárolókban is, amit szinte fillérekért beszerezhetsz bármelyik háztartási termékeket árusító üzletben, vagy lakberendezési áruházban.

 

Mire nem jó egy fölöslegessé vált kávékapszula tartó, nem igaz?! Így jóval átláthatóbban lehet tartani a gyurma készletet és nem utolsó sorban egész csinosan mutathat a gyerkőcök asztalán.

Legjobb buli a nagyobbacska gyerekkel nekilátni egy ilyen DIY autós garázsnak! Csak egy üres karton doboz és némi wc-papír guriga gyűjtés szükséges hozzá. Kedvünkre pingálhatjuk, matricázhatjuk és annyi parkoló helyet alakítunk ki benne, amennyit a dobozkánk enged. Nem csak remek játék, hanem vagány darabja is lehet a kicsik szobájának.

 

Ez az egyénileg összetákolt, beépített könyvespolc csak néhány masszív fa lécből áll, valószínűleg pácolták, vagy egy kis krétafestékkel festették. Közös programnak sem utolsó a nagyobbakkal és remekül beleillhet a lakás kihasználatlan tereibe.

 

Az egyik legegyszerűbb módja a játékfigurák tárolásának ez a lyukacsos fali tartó. Mindamellett, hogy erre a célra is kiválóan megfelel, ha „nyugdíjba mennek” a játékok, szinte bármi mást is tarthatunk majd rajta az apróbb irodai eszközöktől kezdve a barkácsoláshoz szükséges szerszámokig, csak pár erős kampó, vagy akasztó kell hozzá.

 

Ki ne álmodna már kislányként egy igazi gardóbról a babájának? Egy filléres kosárból és pálcikából könnyedén meg is valósíthatjuk ezt az álmot. 

 

Ahol igazi vízi kacsák a gyerekek, ott tudják a szülők, hogy mindig megoldatlan feladatot jelent az egyre bővülő vízi játékok elpakolása. Ez egy rém egyszerű ötlet, ami akár ideiglenesen is beválhat...hiszen mindig más kütyük lesznek a kedvencek.

Ez az anyuka/apuka az apróbb játékokat, építőkockákat nemes egyszerűséggel nem másban tartja, mint kisebb mosózsákokban. Így talán könnyebb őket szelektálni is, de tisztítani mindenképp. Hiszen ezekben a bezipzározható kis tasakokban csak be kell tenni a játékokat a mosógépbe és elindítani egy alacsony hőfokú, lassú centrifugálású programot. Így biztosan a zsákban maradnak a kincsek, amíg alaposan megtisztulnak.

 

Ez a kék kis tároló valójában nem más, mint egy ikeás zsúrkocsi. Ebből a példából is látszik, hogy ahányan vagyunk, annyi féle ötletünk akad egy-egy lakberendezési tárgy hasznosítására. Ebben a három rekeszes kocsiban bőven elfér egy csomó, különféle kütyü, játék is. Sőt! Még babaholmikat is lehet benne eleinte tárolni: mint például a pelenkázáshoz, fürdetéshez szükséges eszközök.

 

Ehhez nem is kell különösebben sokat hozzáfűzni: nem szükséges kidobálni a kiürült dobozos zsebkendő tartóját, hanem lehet belőle apró dolgoknak tárolót készíteni.

 

Eddig ez az egyik legfrappánsabb ötlet, amit valaha akasztós cipőtároló hasznosítására láttam. Persze nem csak Barbie-kat lehet benne tartani, mehetnek bele plüssök, akciófigurák, kocsik is, ha úgy tetszik. Helyet is spórolunk vele, ha az ajtóra akasztjuk és jól is néz ki.

 

Nem olyan régen én is vettem pár ilyen kerek mágneses fűszer tárolót konyhába, ami sajnos nem igazán vált be, mivel a főzőlapunk fölé szereltük fel, ahol azért bőven kap párát sajnos. Így a tartalma-, bármilyen jól zár is a kis tégely,- mégiscsak kicsit benedvesedik. A minap le is szedtük, mert ennek így nem sok értelme van, viszont úgy hiszem meg is van a „következő élete” a gyerekszobában.

 
És ha már a mágneses tartóknál tartottunk: az említett tégelyek is épp ilyen mágneses sínre pattannak fel, mint amivel ez a tükör körbe van téve, vagy be van keretezve. Állati jó ötlet és dekoratív is!
 

Egy kis szekrény új élete, némi átalakítás után. A húrok rugalmas gumiból, vagy kötélből készültek, és épp annyira vannak megfeszítve, hogy a plüssöket gond nélkül ki-be lehessen venni rajtuk keresztül.

 

Ezt a képet azért tettem be, mert egészen ámulatba ejtő, hogy egyes szülők milyen magas szinten művelik a rendszerezést. Ez a lego-tároló szekrény egyben játszós asztalka is, aminek a fiókjait pikk-pakk el lehet tüntetni, hogy odaülhessenek elé a lurkók.

 

képek forrása: redtri.com és pinterest
 

B.F. , 2019. május 31.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?