25 praktikus ötlet szülőknek a mindennapok könnyebbé tételére!

Bár általában a gyereknevelés irdatlan kreativitást fejleszt ki minden szülőben, azért vannak olyan aprócska bosszúságok, amik képesek megkeseríteni az életünket. Ezért is érdemes mások kreatív ötleteit böngészgetni - sok probléma pofonegyszerű megoldását találhatjuk meg köztük.

És nyilván nekünk is van egy sor olyan ötletünk, ami mások életét tehetné könnyebbé. Olyanok, mint az alábbi 25 példa!

1. Egy műanyag ruháskosár remek szolgálatot tehet a fürdetések során: megakadályozza, hogy a gyerek játékai szanaszét ússzanak a kádban, plusz a fürdetés után egy mozdulattal kiemelhetjük az összes játékot a vízből.


Fotó: reddit.com

2. Ha a gyereknek gondja van az írással és úgy általában a finommotoros fejlődéssel, a játszótéren és otthon végezzen a lehető legtöbb hasonló gyakorlatot. Ma már bizonyított, hogy a felsőtest erősítésével a finommotorika is sokat fejlődik, így az íráskép is szebb lehet.


Fotó: movingsmartblog.blogspot.com

3. Szórj mindenre cukorgyöngyöt! Elutasítja a gyerek az egyébként finom és egészséges gyümölcsturmixot? Ha egy csipetnyit a tetejére szórsz a színes gyöngyökből, szívesebben fogja megkóstolni!


Fotó: savoringthethyme.com

4. Kell a gyereknek egy pihenő- vagy búvóhely? Jó megoldás, ha egy lepedőból vagy takaróból az asztal alá készítesz neki függőágyat.


Fotó: joyfulabode.com

5. A takarítás jó móka is lehet! Könnyebb rávenni a gyerekeket a rendszeres háztartási munkára, ha nemcsak a kötelességet, hanem a játék lehetőségét is látják benne.


Fotó: picasaweb.google.com

6. A lógós pántos pólók egy sima hajcsat segítségével tökéletesen passzolni fognak a csemetére!


Fotó: instagram.com

7. Éjszakai köhögés megelőzésére: kend be a gyerek lábfejét Vaporubbal, és húzzz rá egy meleg zoknit. Errő többet itt olvashatsz.


Fotó: tiffkeetch.blogspot.com

8. Éjszaka szörnyek lepik el a gyerekszobát? Vesd be a Szörnyűző Sprayt!


Fotó: happygoluckyblog.com

9. Öntapadós akasztót az etetőszék támlájára: soha többé nem kell órákon át keresgélned az előkéket!


Fotó: definitelyjennifer.com

10. Fogzási fájdalmak ellen készíts otthon hűtő rágókát! Tegyél a jégkocka tartóba gyümölcslevet, anyatejet, tápszert, forralt vizet ízlés szerint, majd tolj bele egy cumit és fagyaszd le! Kellemesen hűteni fogja a feszülő fogínyt.


Fotó: mother-2-mother.com

11. Gondot okoz a gyógyszer beadása? Ha cumizik a gyerek, ez a módszer talán megoldás lehet. Vágj egy lyukat a cumiba, kívülről illeszd hozzá a szemcseppentőbe felszívott gyógyszert, és próbáld meg így beadagolni a gyereknek. Kisebb az esélye, hogy elutasítja.


Fotó: pinterest.com

12. Biztonsági ajtó minden lépcsőre kell! De nem muszáj ehhez fúrni-faragni, csavarozni - elég, ha gyorskötözővel rögzíted az ajtót a korláthoz. Talán még gyorsabb is.


Fotó: foxfamilyincary.blogspot.ca

13. Egy üres DVD-tokból remek úti rajzkészlet válhat - és így a gyerekek is jobban fogják viselni az utazásokat-várakozásokat. Bárhová viheted magaddal: orvoshoz, étterembe, hivatalba...


Fotó: tipjunkie.com

14. Egy másik remek ötlet utazásokhoz: egy textil cipőtartót erősíts az első ülések háttámlájára, ebben lehet tárolni az út során használható játékokat, könyveket, amivel a gyerekek leköthetik magukat.


Fotó: tipjunkie.com

15. A gyerek csak úgy alszik el, ha órákon keresztül érzi a hátán a kezedet? Egy próbát megér ez a trükk: egy kesztyűt tölts fel babbal vagy babzsákba való polisztirol gyönggyel, majd alaposan varrd össze a végét, nehogy ki tudjon belőle gurulni. Altatáskor ezzel simogasd a gyerek hátát, míg beszunnyad, aztán hagyd a hátán, míg te megpróbálsz kisurranni a szobából.


Fotó: Flickr: 78068697@N07

16. Kacsalábra felvett cipők ellen jól jöhet ez az ötlet: egy nagyobb méretű matricát vágj félbe, majd ragaszd a cipő belső talpára a képen látható módon. Ha szeretnéd, hogy fixen ott maradjon, nem árt neki egy kis ragasztópisztoly sem. Így már sokkal kisebb az esélye, hogy a gyerek megkeverje a jobb és a bal oldalt.


Fotó: onecreativehousewife.com

17. Cumizik a gyerek, de menet közben a táskádban bepiszkolódik a cseredarab? Tegyél félre néhány kisebb méretű szószos dobozt, általában a cumik pont beléjük férnek, és elég jól záródnak ahhoz, hogy a táskádban is megvédjék a cumit.


Fotó: cynditha.blogspot.com

18. Hogy a gyerek ne egy fél guriga vécépapírt használjon el egy alkalommal, jól jöhet egy kis segítség. A vécépapír tartó alá tegyél a falra egy jelet: eddig, te gyerek, és ne tovább!


Fotó: amandathevirtuouswife.com

19. Ha van hozzá elég hely, de nincs járókánk, akkor a létező legjobb megoldás lehet a felfújható kerti medencét - vagy csónakot - bevetni! Persze, egy idő után a kölök simán ki fog mászni belőle...

20. Nem bírod kiszárítani a vizet a fürdőjátékokból? Egy ragasztópisztollyal megelőzheted, hogy akár csak egy csepp víz is bekerüljön a belsejükbe!


Fotó: welovebeingmoms.blogspot.com

21. A többezerbe kerülő szúnyogháló helyett a babát a kertben úgy is megvédheted a vérszívó rovaroktól, ha az utazóágy tetejét egy gumírozott lepedővel feded le. Plusz előny: árnyékot is ad.


Fotó: littlebabywatson.com

22. Az apró kezekben még nehéz megtartani 8-10 kártyalapot, pedig vannak olyan kártyajátékok, amiket már a kisebbek is tökéletesen megértenek és szívesen játszanak. Egy tojástartóval segíthetünk a helyzeten...


Fotó: inlightofthetruth.blogspot.com

23. Több gyereknél sokszor nehéz követni, melyik ruhadarab melyik testvérhez tartozik. A pöttyös módszerrel még az apukák és a rokonok is simán beazonosíthatják a ruhadarabokat, akkor is, ha azok egymás között öröklődnek. A nagy tesóhoz az egypontos cuccok, a középsőhöz a két pöttyösek, a legkisebbhez a három pettyel ellátottak tartoznak.


Fotó: langanland.blogspot.com

24. Csúszós a cipő talpa? Néhány ragasztócsík a ragasztópisztollyal segíthet ezen a problémán.


Fotó: Facebook: CentralCoastTeachingTots

25. Zseniális ötlet vízálló gumilepedő helyett: a szobatisztaság rögös ösvényén haladó gyerek ágyát úgy is megvédheted az éjszakai balesetektől, ha a lepedő alá egy kutyapelenkát terítesz le.


Fotó: Peggy Wang/BuzzFeed

Neked akad hasonló, jól bevált ötleted talonban?

 

Szilágyi Diána , 2014. október 06.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Babázz lazán! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó