3 hópelyhes dekorötlet a ráhangolódáshoz

Ma reggel hószállingózásra ébredhettünk, meg kemény szélre, így hát ki merjük jelenteni: bizony, a tél megérkezett! És nemcsak a tél, de hamarosan az adventi időszak is. Ennek okán pedig most bemutatunk három olyan dekorációs ötletet, ami könnyedén elkészíthető, és segít a ráhangolódásban.

Az első dekorációt bárhol akasztjuk is fel a lakásban, biztosan ünnepi hangulatot fog árasztani. Az egyszerű papírból készült hópelyheket akár a kisebb gyerekek segítségével is kivághatjuk – segítségképpen itt találhatók a sablonok is -, aztán cérnára fűzve kössük őket a keretre.

Nem nehezebb a vattapamacsokból elkészíthető hópehely-füzér sem, ami jól mutat akár egy festett fal előtt, akár az ablakokba felaggatva. Ha nem egyforma méretűek a vattalabdacsok, még élethűbb lesz a hatás. Naná, hogy kisgyerekekkel is elkezdhető. Alternatív formája a pattogatott kukoricából fűzött girland, csak készüljünk kb. dupla adaggal, mert munka közben biztos, hogy az alapanyag egy része szublimálni fog.

És végül, ne feledkezzünk meg a bejárati ajtóról sem! Ehhez a bájos koszorúhoz nem kell más, mint egy hungarocell koszorúalap, különböző méretű hungarocell golyók, decoupage-ragasztó és némi műhó. Az elkészítése annyira egyszerű, hogy nem is fordítanám le, kattintsatok ide, lépésről-lépésre bemutatják a teendőket. És ne felejtsétek el bevonni a gyerekeket az elkészítésébe!

Milyen hópelyhes ötletetek van még?

Szilágyi Diána , 2013. november 25.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó