6 otthoni program Valentin-napra, ha nem tudtok kimozdulni

Korábban ünnepeltétek a Valentin-napot, de mióta szülők lettetek eltűnt a varázsa? Talán már nincs időtök ilyesmivel foglalkozni, vagy egyszerűen nem nyílik lehetőségetek kicsit kettesben lenni? Ne csüggedjetek! Az otthonotok melegében is igazán meghitt pillanatokat élhettek át a szerelmesek napján! 

Némi előkészület, egy csipetnyi meglepetés és persze odafigyelés: ez minden, amit segítségül kell hívjatok ahhoz, hogy egy igazán klassz napot tudhassatok magatokénak! És persze nem csak Valentin-napon lehet ilyet csinálni, sőt! A program bármikor tetszés szerint bevethető egy kis romantikázás címén. Következzen most néhány tipp, hogy mi mindent lehet otthon, a négy fal között csinálni, ami szerelemmel tölti meg a levegőt!

# Borkóstoló a kádban

Ha megvolt a fürdetés és elaludtak a gyerekek, eljött a ti időtök! Készítsetek magatoknak habfürdőt: ha csak egyikőtök fér be a kádba, akkor felváltva áztathatjátok magatokat, amíg a másik kényelembe helyezi magát a kád mellett kialakított „kuckóban”. Készítsetek be egy üveg bort, vagy pezsgőt, esetleg némi finomságot is becsempészhettek, ha falatozni támad kedvetek. Egy a fontos: a gumikacsát küldjétek most aludni, a helyére pedig kerüljön lágyan pislákoló gyertya, ami mellett jól esik kicsit romantikázni. A folytatást rátok bízzuk.

# A kedvenc vacsitok

Készítsétek el egymás kedvenc fogását vacsorára, vagy nézzetek ki egy új receptet, aminek közösen fogtok nekilátni! Délelőtt szerezzétek be a hozzávalókat, ha bonyolultabb a recept, jó, ha előkészültök egy-két dologgal napközben. A szokásos esti program helyett most álljatok be a konyhába, beszélgessetek, nevetgéljetek, amíg mindketten szorgosan haladtok az étel készítésével. Természetesen a menü elfogyasztásának is adjátok meg a módját: terítsetek meg úgy, akár egy étteremben. Elő a szép tányérokkal, poharakkal, akár még a menüt is felírhatjátok kis kártyára egymás kedvéért, ha úgy döntötök, meglepetés lesz a vacsora.

Tipp: ha túl fáradtak vagytok főzőcskézni, vagy valamiért nem jön össze, akkor terítsetek meg szépen és rendeljetek egy jó étteremből, amivel már régóta szemeztek.

# Dekoráció szerelem témára

Egy apró meglepetés is igazán fel tudja tölteni az embert! Készíts egy kis dekorációt, mire a párod hazaér, akár bevonhatod a gyerekeket is például szívecskék kivagdosásába, rajzolásába, felfüggesztésébe. Csinálj egy meghitt szerelem-sarkot is mondjuk a hálószobába, ahol este igazán jól esik majd összebújni.

Photo by Travis Grossen on Unsplash

Photo by Travis Grossen on Unsplash

# Házi wellness részleg

Nem tudtok elmenni wellnessezni, pedig jól esne már egy kis romantikus pihenés? Majd annak is eljön az ideje! Azonban, ha már úgyis Valentin-nap van, miért is ne alakíthatnád át az otthonotok egy szegletét igazi wellness-spa részleggé? A lehetőségekhez mérten rendezd be az egyik helyiséget masszázs szobának: végy egy matracot, terítsd le finom takarókkal, ágyneműkkel, törölközőkkel, készíts be masszázsolajat, zenét, illatgyertyát, füstölőt, és amit még jónak látsz! Akár virág szirmokat is elhinthetsz itt-ott, hogy még exkluzívabbnak hasson a helyiség. Egy kellemes esti fürdőt követően kezdetét is veheti a wellness-kezelés. Egész biztos, hogy mindketten feltöltődve fogtok ezután elaludni.

# Sorozat maraton, amikor már mindenki alszik

Hozzátok vissza a „régi idők” hangulatát, amikor még csak ketten voltatok és azt csináltatok esténként, ami csak jól esett. Ugye, hogy volt olyan este, amikor majdnem lepörgettetek egy fél évadot valamelyik sorozatból? Bár mostanában talán kevesebbet alszotok, de azért egy kis kihágás igazán nem oszt, nem szoroz majd! Irány a kanapé: bújjatok össze egy takaró alatt, tegyétek be a kedvenc sorozatotokat, rágcsáljatok valamit, ha jól esik.

# Szerelmes levél

Egy héten át minden nap írjatok egymásnak egy-egy szerelmes, vagy kedves sort, amit fel is olvashattok, de akár be is csempészhettek a másik táskájába, hogy a munkahelyén találjon rá. Üzenni persze lehet a neten is, de papírra vetve talán valamivel romantikusabb. És naná, hogy nem tilos rúzzsal írt üzenetet hagyni a tükrön reggel, mire a párunk felébred! Jöhetnek a versek és a vallomások! Tudjátok: love is in the air!

B.F. , 2019. február 08.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó