7 pénztárca-barát tipp újdonsült szülőknek

A gyermekvállalásra sosem lesz 100%-osan megfelelő időszak, vagy egzisztenciálisan kifogástalan állapot, ezért a legtöbben azt javasolják, hogy ne is várjunk a tökéletes időzítésre; ha úgy érezzük, felkészültünk rá érzelmileg, vágjunk bele a baba-projektbe.

Anyagias világunkban azonban egyre nehezebb józannak maradni, hiszen a marketing szakemberek pontosan jól tudják, mivel befolyásolhatják a szülőket; főleg azokat a tapasztalatlan párokat, akik még nem biztosak a dolgukban. Könnyű elhitetni az első gyerkőcüket várókkal, hogy ahhoz, hogy mindent megadhassanak a picinek, óriási költségekbe kell verniük magukat, és egy egész baba-mama áruház teljes kínálatát fel kell vásárolniuk. Pedig egy gyerkőc nevelését olykor sokkal kevesebből is „megúszhatjuk”, mint hinnénk, főleg egy kisbaba esetében igaz ez.

7 pénztárca-barát tipp újdonsült szülőknek

Annak bizonyítása érdekében, hogy megmutassuk, mennyire így van ez; összegyűjtöttünk Nektek néhány ötletet, amivel csökkenthetitek a havi büdzséteket:

  1. Vásárolj interneten – na de ott se mindent vegyél meg! Ugyanúgy szükséged lesz egy bevásárló listára ebben az esetben is, mintha csak a szupermarketbe ugranál el, hiszen könnyű eltévedni és fölösleges cuccokat venni online is. Ám sokat spórolhatsz egy ingyenes kiszállítással, nagy mennyiségben való rendeléssel, és az online boltok sokszor egyéb leárazásokkal is kecsegtetnek. Óvakodj a hírlevelekre való feliratkozástól, mert könnyen elcsábulhatsz általuk egy-egy fölösleges holmi beszerzésére.
  2. Jól gondold meg, milyen pelenkát veszel. A pelus az az árucikk, ami hosszú évekig az egyik legsúlyosabb kiadási tétel a bevásárló listán egy baba esetében, ezért nem mindegy, hol és milyet veszel meg. A legolcsóbb fajtáknak általában gyenge a megtartó képessége, könnyen szétjönnek, de a magas árú sem feltétlen tud kétszer annyit, mint a normál társai. Nézz körül legalább 2-3 helyen, hasonlítsd össze az árakat, nem kell ugyanahhoz a márkához ragaszkodni hónapokon, éveken át, próbáljatok ki akár új, olcsóbb termékeket is időről időre, amik a környezetetekben már beváltak másoknak.
  3. Járj utána, hogy a munkahelyeden (vagy a párod munkahelyén) milyen családtámogató intézkedések, lehetőségek, programok léteznek, és ne szégyenlősködj; élj velük!
  4. Válassz kisággyá ledönthető, átalakítható babahordozót,, és egyéb multifunkcionális termékeket.
  5. Nem kell feltétlen új ruhákat venni a picinek. Azok az eszközök, holmik, amik a baba egészségének megőrzését szolgálják, érthető módon, fontos, hogy jó minőségűek legyenek (babakocsi, pelenka, popsikrém, ételek, stb.), de biztos, hogy a pár havi hordásra szánt, állandóan koszolódó ruhanemükből is csak a legújabb és legmárkásabb a megfelelő? Szerintünk nem; a nagyobb gyerkőcök régi ruhái, a szomszéd által felajánlott holmik is sokszor ugyanolyan jók. Később Te is tovább adhatod őket.
  6. Hagyd a nagybevásárlást a hónap végére. Sok üzletben rendszeresek a hó végi leárazások. És ha már leárazás: szinte minden 2.-3. hónapban akad valamilyen kupon-hétvége, ez remek lehetőség beszerezni a tisztálkodási szereket, piperéket is 25, vagy akár 50 százalékkal olcsóbban.
  7. Egyetlen babának sincs szüksége külön szépségápolási „csodaszerekre”. Egyes anyukák többet költenek a tipegősük kencéire, mint a saját hajukra, bőrükre! Válassz magadnak olyan krémet és szappant, amit a kicsin is tudsz alkalmazni.

Nektek milyen spórolási tippjeitek vannak? Osszátok meg velünk, és a többi Olvasóval!

 

 

Plézer Panna , 2018. október 27.
 
 
 
Címkék:  

szülők és gyerek

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?