A gyerekbe foltmágnes van beépítve?

Ahány gyereket csak ismerek – beleértve természetesen az enyémet is –, mind különleges tehetséget mutat abban, hogy különféle eredetű és nehézségi fokozatú foltokkal tarkítsák a ruhatárukat. Mindegy, hogy otthon vagyunk, netán az óvodában tölti az időt a gyerek vagy kimegyünk a játszótérre, abban biztosak lehetünk: mire az esti fürdetésre kerül a sor, nemhogy minimum sár- és fűfoltok éktelenkednek a nadrágján, de a napi menüt is megtekinthetjük majd a pólóján.

És akkor még nem beszéltünk a kreatív tevékenységek ruhát károsító hatásairól – filctollak és festékfélék -, a kozmetikumokkal való kísérletezésekről – popsikrém vagy anya rúzsa -, no meg az esetleges kisebb-nagyobb balesetek okozta foltokról. Ha jó minőségű darabokból áll a gyerek ruhatára, talán megússzuk annyival, hogy negyven-hatvan fokon dobjuk be a mosógépbe – azért egy szintén jó minőségű mosószer sem árt.

Nálunk a kedvenc répalevek okozták a legdühítőbb pillanatokat, nem volt olyan pohár, ami minimum pár csepp emléket ne hagyott volna maga után. De az is előfordult, hogy naiv anyai agyammal a fehér kabátba öltöztetett gyerek kezébe nyomtam a szívószálas kakaót egy jól artikulált figyelmeztetés kíséretében, hogy eszébe ne jusson megnyomni a dobozt. Eszébe jutott.

Küzdöttük különféle testnedvekkel – ugye, jó ideig nem megbízható a gyerek zsebkendőkezelése sem -, homokkal és egyebekkel, de van egy olyan sejtésem, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Sőt: nyári időszakban, mikor a játszótéri sláger nálunk mindig a sarazás, vagyis a homokozó feltöltése annyi vízzel, hogy jól formázható, cuppogó pacsa legyen belőle, nemcsak a gyerek ruházaton talált kosszal gyűlt meg a bajom. Hanem azzal is, ami a gyerek bőrébe itta magát.

Esténként a térdét homokszürkévé varázsoló, odaszáradt vakolattól – mert tényleg legalább olyan keménységű – csak dédnagyanyáink gépesítés nélküli korát idéző vakarással és a gyerek szájából elhangzó tiltakozások árán lehetett megszabadulni. Az óvodás festések-ragasztások pedig a haján, arcán is hagytak kezelnivalót.

Úgyhogy én teljesen biztos vagyok benne: valahol, jól elrejtve minden gyerekbe be van építve egy foltmágnes! Ugye?

Betegyem a mosásba? – Játssz és nyerj fél évre elegendő mosókapszulát az Arieltől!

A te gyereked is szenvedélyes koszgyűjtő? Érezted már úgy, hogy inkább ruhával együtt bepakolnád a mosógépbe? Ha igen, mutasd meg, mennyire tudja összekoszolni magát!

Küldj egy képet a koszos, foltokkal tarkított gyerekről 2013. szeptember 16-23-ig között a Babanet Facebook oldalára üzenetben(!), majd miután felkerül a játék mappájába, gyűjtsd a lájkokat-szavazatokat és nyerj fél évre elegendő Ariel Power mosókapszulát az Arieltől!

A nyereményjátékot 2013. szeptember 23-án délelőtt 10 órakor zárjuk le, a legtöbb szavazatot összegyűjtő rajongónkat üzenetben is értesítjük nyereményéről!

A nyereményjáték szabályzat itt olvasható.

Szilágyi Diána , 2013. szeptember 16.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?