A kegyetlen mamik 10 parancsolata

Büszke vagyok rá, hogy ilyen kegyetlen anya vagyok. A gonosz mamik nem akadnak fel minden hülyeségen. Az anyaságod során hívtak már téged is a leggonoszabb maminak a világon? Ez azért van így, mert te tényleg az vagy, legalábbis a gyerekeid szemében...

De hogy mi is a legjobb a gyerek számára, azt mégis a gonosz mamik tudják a leginkább.

A szigorú nevelés ugyanis olyan embereket farag, akik mindenhol megállják a helyüket és tiszteletre méltó életet élnek. ​

Nem ismerlek téged, de én inkább felvállalom a gonosz mami szerep terhét a hét minden napján, mert ha te nem vagy kegyetlen időről időre, akkor valamit rosszul csinálsz,

10 dolog, amit a kegyetlen mamák nevében megosztok veled:

1. Vedd rá a gyerekedet, hogy tegyen maga után rendet!

Az elsőszülött gyermekem, aki most 9 éves, vele nagyon kegyetlen voltam. Nála tanultam meg, hogy mennyire fontos is az, hogy a gyerek mindig rendet rakjon és feltakarítson maga után. Ha a konyhát szétdúlta azzal, hogy morzsálódós kekszet evett, és miközben idétlenkedett, szanaszéjjel repültek a morzsák, akkor kutyakkötelessége volt, hogy utána ezt felporszívózza.

2. Tanítsd meg nekik a felelősségvállalást!

Elfelejtette megcsinálni, amit megígért?  Nem probléma, de ha hazudik róla, akkor nincs kegyelem. A hazugságért mindig büntetés jár, akkor tanulja csak meg, hogy nem szabad.

3. Vedd rá a gyermedet, hogy olyan ruhát viseljen, ami megvédi őt az időjárástól, és lehetőleg ne úgy nézzen ki, mint egy árva! Én mindig megpróbálom a megfelelő ruhát rájuk adni, és ilyenkor biztosan én vagyok a világ legkegyetlenebb anyukája az ő szemükben, de mégis hosszú távon ki fog alakulni bennük az igény az időjárásnak megfelelő ruhára. Én még arra is hajlandó vagyok ezért, hogy olyan ruhát adjak rájuk, amiből nem tudnak kibújni, vagy nem tudják kikapcsolni, mert nincs rajta gomb.

4. Nem mindig érünk rá arra, hogy játszunk a gyermekünkkel. Néha bizony rá kell bírnunk őket, hogy egyedül játszanak, és használják a saját fantáziájukat. Meg kell tanítanunk nekik, hogy nem az az egyetlen feladatunk, hogy őket szórakoztassuk.

5. Tanítsd meg arra, hogy maga nyerje el az elismerést!
Amikor a 8 éves gyermekem kitalálta, hogy megérdemli az első okostelefonját, kegyetlen mami színre lépett… Meg kellett értetnem vele, hogy ehhez még nőnie kell, illetve ki kell vegye a részét a közös háztartásból, mert ez pénzbe kerül. Kegyetlen vagyok, mert a gyerekeim semmit nem kapnak meg csak azért, mert akarják. A jó viselkedéssel ki kell érdemelni. Kegyetlen mamival semmi sincs ingyen.

6. Adj neki állandóan visszatérő feladatokat!
Vannak olyan szülők, akik az ilyen feladatok elvégzéséért zsebpénzt vagy valamiféle jutalmat adnak. Én megtanítottam a gyerekeimnek, hogy egy családban mindenkinek van egy saját személyre szabott feladatköre, és így kapaszkodunk össze. Az igazán kegyetlen anyuka még azt is hozzá teszi, hogy addig bizony nem mehetsz játszani, amíg el nem végezted a feladataidat.

7. Ne engedj meg dolgokat csak azért, mert azt más szülő is megengedi a gyerekének!
A kegyetlen anyuka ismeri legjobban saját gyermekét. El kell magyarázni neki, hogy ami egy másik családnál működni tud, az nálatok nem biztos, hogy működik. A kegyetlen mamit nem érdekli, hogy más mamik mit csinálnak.

8. Rá kell venni, hogy ne csak a gyorséttermi kajákat szeresse!
A közös családi étkezések kialakítása nagyon fontos, mert megalapozza az ételekhez való hozzáállását. Ha a családi étkezéseknek rendszeresen részét képezi valami zöldség vagy gyümölcs, akkor ki fog alakulni az igény a fogyasztásukra.

9. Bizonyos dolgokról ne vegyél tudomást!
Amikor bedobja a masszív hisztit vagy kiabálni kezd azért, amit nem kap meg, akkor a kegyetlen mami ezt figyelmen kívül hagyja. Néha bizony érzékeltetni kell a gyerekkel, hogy hiszti nyelven nem értünk.

10. Meg kell tanítani neki, hogy a világ nem körülötte forog!
Még ha tudjuk is, hogy a saját világunk bizony mégis a gyermekünk körül forog, mi ezt nem mondjuk el neki, mert mi vagyunk a legkegyetlenebb mamik a világon, akik apróságokon nem akadnak fel.

SZHK , 2019. szeptember 08.
 
 
 
Címkék:  

szülők és gyerek

Babanet hozzászólások  
(1 hozzászólás) 

2019 09 16. 13:05
Szerintem ez nem kegyetlen és gonosz anyuka, hanem ilyen a normális anyuka, aki nem hagyja, hogy a fejére nőjön a gyerek és körülötte forogjon a világ. Sajnálom, hogy a mai szülők többsége nem akar mást elérni a nevelésével, mint csendet, nyugalmat azzal, hogy mindenben a gyerek kedvére tesz :/
→ válasz erre
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó