A kutatások szerint sokkal nehezebb otthon lenni a gyerekkel, mint munkába járni!

Egy angliai tanulmány szerint a szülők többsége úgy gondolja, hogy sokkal nehezebb egy gyermek nevelésével foglalkozni, mint munkába járni.

A tanulmány nemzetközi szinten lett elvégezve az “Aveeno” cég felkérésére (csecsemő ápoló szerekkel foglalkoznak),olyan embereket kérdeztek meg akik először váltak szülőkké (1500 személy). A megkérdezett személyek fele úgy nyilatkozott, ha van egy gyereked az nagyon nehéz munka, (nehezebb mint egy 8 órás munkaidő) 20 százalékuknak az a véleménye, hogy “egy nagyon különleges munka”.

A tanulmány elkészítésében résztvevő személyek nem féltek elmondani azokat az újabb kihívásokat, amelyekkel szembe kell nézzenek amikor szülőkké válnak. Az édesanyák fele azt állítja, hogy nem boldogulnának a saját édesanyjuk segítsége nélkül.

A friss szülők azt is elmondták, hogy a megszokott napi tevékenységüket sem tudják elvégezni úgy mint azelőtt, pl. 22 százalékuk nem tud nyugodtan meginni egy teát, 33 százalékuk akkor eszik amikor tud, 19 százalékuk csak ritkán néz tévéműsort, 39 százalékuk pedig a vécére sem tud nyugodtan kimenni.

Ezt már olvastad: Milyen jelei vannak, ha kisbabád bélgázzal küzd? Hogyan tudsz segíteni neki?

A családi élet szempontját nézve egy gyerek születése után a szülők 48 százaléka azt mondja, hogy az egész család tapasztalata csodálatos. 32 százaléka pedig azt vallja, hogy abban reménykedtek, hogy megosszák a munkát egymás között fele – fele arányban.

Ez a tanulmány kimutatta, hogy a szülők 27 százaléka azt mondja, hogy a gyerek fejlődése a legfontosabb, 22 százaléka azt vallja, hogy a gyerek etetése elsődleges dolog és 9 százalék pedig az alvás fontosságát említette meg.

Ezt már olvastad: 12 dolog az újszülöttekről, amire senki sem készít fel

A tanulmányon résztvevő személyek egy része azt nyilatkozta, ha nem váltak volna szülőkké akkor nem lett volna alkalmuk érezni a feltétel nélküli szeretetet (42 százalék mondta ezt) vagy azt, hogy a gyermeked bőrének az illata a legjobb illat a világon.

A cikk forrása: bidista.com

Fotó forrása: Pinterest.com

2020. október 11.
 
 
 
Címkék:  

szülők és gyerek

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XBabázz lazán! - Teakiadó