A pszichológusok figyelmeztetnek: ha feláldozod magadat a gyerekeidért, nem fognak tisztelni téged

Ha feláldozod magadat a gyerekeidért, nem fognak tisztelni téged.

Természetes, hogy minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyerek ne szenvedjen hiányt semmiben.

De vannak olyan szülők is, akik teljes mértékben feláldozzák magukat a gyerekük érdekében. A szakemberek azonban arra figyelmeztetnek, hogy ez nagy hiba, mert ezzel azt kockáztatják, hogy elveszítik a gyerekeik tiszteletét.

Ne légy szolgálatkész a gyerek előtt

A szakértők szerint az a legnagyobb hiba, ha a szülők alázatosak a gyerekeikkel szemben. Ha mindent megengedsz nekik, lassan elveszíted a tiszteletet, ami járna neked.

Nem normális, ha az életed szülőként csak abból áll, hogy a gyerekeid vágyaira és problémáira koncentrálsz, ahogy az sem, ha mindent megoldasz helyettük.

A szakértők szerint az igazán boldog szülő képes arra, hogy időnként kimozduljon otthonról a barátaival, anélkül, hogy bűntudatot érezne amiatt, hogy otthon hagyta a gyerekét.

 

Másrészt a szakértők arra is figyelmeztetnek, hogy ne ismételgessük a végtelenségig a gyereknek, hogy tanulnia kell. Elsőre is hallani fogja. Csak akkor válhat felelősségteljes felnőtté, ha elsajátítjuk ezt a hozzáállást.

David Eberhard svéd gyermekpszichiáter szerint, egy igazi tragédia következhet be, ha a szülők mindennek eleget tesznek, amit csak a gyerekek akarnak.

 

A cikk forrása: filantropikum.com

2021. február 09.
 
 
 
Címkék:  

szülők és gyerek

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóBabázz lazán! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó