A szakemberek szerint ennyi ideig szabad a babának a szüleivel egy szobában aludnia

A szakemberek megmondták! Ennyi ideig szabad a kisbabáknak az szüleikkel egy szobában aludniuk! - írja a Filantropikum.com

Te mit gondolsz, mennyi idősen aludhat egyedül, külön szobában a gyerek? Ez egy folyamatos dilemma szülők és neveléstudománnyal foglalkozó szakemberek körében, hiszen a tét az, a gyerek és a szülők testi, lelki és mentális egészségének, fejlődésének a biztosítása, ami nem kis dolog.

A szakemberek szerint ennyi ideig szabad a babának a szüleivel egy szobában aludnia

Az Amerikai Gyerekgyógyászati Akadémia szakértői úgy vélik, hogy egy kisbaba egy éves koráig szabad aludjon a szüleivel egy szobában, ez idő alatt ugyanis a szülők könnyebben tudják felülvigyázni gyereküket, egyszerűbben tudják megoldani a táplálását, tisztába tevését.

A szakértők 4 és 9 hónapos, valamint az 1 és 2 éves kicsik körében végeztek kutatást, és azt az eredményt kapták, hogy azok a babák, akik egy szobában alszanak a szüleikkel, éjszakánként gyakrabban ébrednek fel, nyugtalanabbul alszanak, mint azok, akik már külön kis szobában álmodnak.

Azonban más tanulmányok azt állítják, hogy 3 éves koráig a gyereknek egy szobában kell aludnia a szüleivel, mert így jobban fejlődik a szíve, kevesebb stresszhatás éri, így kisebb lesz az esélye, hogy később szorongani fog.

2019. július 14.
 
 
 
Címkék:  

szülők és gyerek

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó