A világ legrosszabb szülei?

Nem szép dolog az ítélkezés, nem is tesszük szívesen, de olykor – hála az internetnek – felbukkannak olyan képek a képernyőnkön, amelyek láttán tényleg csak egy artikulálatlan hörgés bír előtörni belőlünk. De az elég hangosan.

Mert hát nyilván mi is bakizunk nagyokat a gyereknevelés terén, de ennyire nyilvánvaló hülyeségeket, ennyire nyilvánvaló nemtörődömséget  normális szülőnek eszébe nem jutna tenni. Mikor lehet rásütni a „világ legrosszabb szülője” címet valakire? Nos, a következő képek láttán biztosan állítjuk: akkor, amikor ilyen az eszükbe jut és még meg is csinálják.

Persze, állíthatjuk, hogy vékony a jég a normális és az abnormális szülői viselkedés között. De ha még fel is hívják erre a figyelmet, akkor nincs mentség.

Nem az a baj, ha a szülőpár saját magára is szakít időt. Nem is az, ha közben biztos helyen akarják tudni a gyereket… De az asztal alá tenni a gyereket – gondolom azért, hogy mégiscsak szem előtt legyen -, na az gáz.

A gyerek biztonságára azért általában mindenki odafigyel. Ám nem mindegy, hogy milyen biztonsági felszerelést használunk – nem, egy műanyag gyerekszék nem helyettesítheti a biciklire szerelhető biztonsági ülést.

Nyilván nem baj, ha szülőként sem hanyagoljuk a sportokat, ezzel is példát mutatva a gyereknek. De ha lehet, ne így!

Digitális korunkban szinte mindenkinek ott figyel a táskájában, zsebében vagy a fülére tapadva a mobiltelefon. Ez már önmagában is kicsit vicces vagy szomorú, de ha még akkor sem képes valaki eldobni-letenni, ha a gyerek kiborul az általa tologatott kocsiból, arra már szavaink sincsenek.

Normál esetben fontos cél, hogy a gyerek segítsen a háztartásban, legyenek önálló feladatai, netán a bevásárlás során könnyítse meg a szülők dolgát azzal, hogy ezt-azt betesz a kosárba – már ha kérik. De létra helyett használni a kölköt, hogy a felső polcról is le tudjuk kapni az akciós portékát, nem vicces.

Fontos, hogy a gyereket mindig biztonságos helyen tudjuk, ha épp dolgunk van a háztartásban. De vajon a nintendozás annyira fontos tevékenység lenne, hogy a gyereknek addig feltétlen háttérbe kell szorulnia? És ha így is van, biztos, hogy erre az a legmegfelelőbb, ha egy átlátszó műanyag dobozzal borítjuk le?

Már csak azért is át kell ezt gondolni, mert minden családban fontos a minőségi együttlét. Például a közös kirándulások. Motorral mondjuk alapból kicsit necces gyerekkel nekiindulni, de ha még a gyerek szállítását is az oldaldobozban oldjuk meg, akkor duplán az. Igaz, pihepuha takaróval ki lett bélelve, de akkor is.

Persze, lehetne ennél rosszabb példákat is mutatni. De hasonlóakat láttatok már eddigi pályafutásotok során? El tudtok menni egy ilyen mellett szó nélkül?

Szilágyi Diána , 2013. szeptember 23.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(7 hozzászólás) 

2013 09 25. 13:45
Megnéztem a videókat, itt valamit tenni kéne, ilyen pici gyereknek még anyatej vagy tápszer a megfelelő élelem, nem villáról sárgadinnye, vagy pizza. Hol van a pépesítés stb ....?
→ válasz erre
2013 09 26. 08:57
@manocska20100801: Kíváncsi lennék, hogy úgy egyébként mivel eteti a picit? Nem mellesleg az ismerősei sem teljesen komplettek, hogy még like-olják is a videokat, ahelyett, hogy szólnának neki, h életveszélyes, amit csinál! Anyunak is mutattam tegnap, totál kiborult rajta... mi lesz a következő? 3 hósan pacalpörköltet ad neki almapaprikával???????
→ válasz erre
2013 09 26. 10:33
@agica36: A szép piros erős paprika, amit még én magam sem eszem meg, utána meg ha beteg lesz a gyerek, ugyanígy a portált fogja használni pénzgyűjtésre ....
Egyébként bennem az a kérdés vetődött fel, hogy ilyenkor védőnő, gyerekorvos, család hol van? Senkinek sem jut eszébe szólni, hogy ez így nem jó. Apuka? Ha jól látom az Ő lába az "etetőszék" ... Borzalmasak, én azonnal elvenném a gyereket, vissza sem adnám, lenne olyan ismerős, aki zokszó nélkül felnevelné.
Mások próbálkoznak, küzdenek, s alig adatik meg a gyerek, ezek meg ezt csinálják Vele.
Másoknak meg soha nem adatik meg ez az élmény betegség miatt :(
→ válasz erre
Összes hozzászólás (7) megtekintése »
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó