Amikor az újszülött fotózás nem várt fordulatot vesz...

Elterjedt manapság az újszülött fotózás - gyanítom, hogy első babák esetében különösen, bár erre nincs semmiféle statisztikai adatom. Az egyébként cuki, de azért ténylegesen túlidealizált képek mögött azonban nem tudni, vajon mi minden történik a kulisszák mögött.

Vegyük például a 26 éves apuka, Al Ferguson például a fotózáson is szembesült azzal, ami a szülőség veleje. Történt ugyanis, hogy ő és felesége, Jen kisfiuk megszületése után úgy döntöttek, megbíznak egy fotóst, hogy készítsen egy szép, szívhez szóló sorozatot a gyerekről, Tedről. Gondosan választották ki a megfelelő fotóst - Kirsty Grant-et -, akivel még azt is előre egyezteték, hogy kb. milyen fotókat szeretnének majd látni. Ehhez a netről küldött képeket is küldtek a fényképésznek.


Fotó: Kirsty Grant Photography

Miután a fotós megérkezett a pár otthonába, elkezdődtek az előkészületek: a fotós a létező legcukibb pozícióba rendezgette a ded végtagjait, és bár az apuka nem tartotta teljesen jó ötletnek, levette a pelenkát a pár napos újszülöttről. Aztán elkezdett kattintgatni, és tündéri képeket rögzített a papája karján lecsüngő végtagokkal békésen alvó babáról.

Na, ez volt az a pont, amikor az ifjú apuka egyszer csak érezte, hogy csemetéje pocakja megfeszül, és azonnal tudta, mi következik. És igen, be is következett.

Az aprócska fiúból sugárban lövelt ki a folyékony bélsár, majd miután nyomot hagyott az apa karján, landolt a szőnyegen. Az anya és a fotós azonnal reagáltak és próbálták pelenkával eltüntetni a nem kívánatos dekorációt a szőnyegről, apuka viszont kissé sokkosan állt megkönnyebbült fiával a karján. A fotós akkor még csak remélte, ma már tudjuk, hogy IGEN, sikerült elkapnia azt a bizonyos pillanatot! Az hagyján, de a kicsi arckifejezése zseniális!


Fotó: Kirsty Grant Photography

A kép azóta vírusként terjed a világhálón, de ez, azt hiszem, érthető. Szerintem nincs is olyan szülő, aki ne kapott volna hasonló csomagot a gyerekétől. Nálatok megvolt?

Szilágyi Diána , 2014. szeptember 11.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(6 hozzászólás) 

2014 09 26. 11:25
dia
@picuralmos: te is territorium vagy?:) Nálunk a barátnőm kapta az első áldást, de aztán persze én sem úsztam meg.:)
→ válasz erre
2014 09 28. 21:07
valahogy úgy! :D
→ válasz erre
2015 05 27. 16:37
Hm... olykor napjába háromszor is lejelöl a picifiam... :D főleg, ha egy napot kihagyott :P
→ válasz erre
Összes hozzászólás (6) megtekintése »
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó