Éljenek az Apukák!

Az anyukáknak minden május első vasárnapján kijut az ünneplésből, az apukák pedig az elmúlt pár évtizedben valahogy el voltak hanyagolva ezen a téren. Pedig ők is megérdemlik, hogy egy napig ők legyenek előtérben, kicsit több kényeztetést és figyelmet kapjanak, mint a mindennapokon. Tegnap volt Apák Napja, és ennek kapcsán feltettem a kérdést Nektek a Facebookon: miért tartjátok jó apának a párotokat?

Egyszerű kérdés, amit elsőre talán úgy tűnik, egyszerű megválaszolni is. De szerintem a kép ennél sokkal árnyaltabb, hiszen ahány apuka, annyiféle módszer a jóapukaságra is (ugyanez természetesen igaz az anyukákra is). Nálunk például Apa az, aki rendszeresen leviszi a gyereket a játszótérre tollasozni – még ma, ebben a döbbent melegben is ütik a téren a labdát -, és ő az, aki nekivág a gyerekkel kettesben a városnak biciklivel is. Sok egyéb dolog mellett.

De lássuk, milyen válaszok érkeztek a Facebookon a fenti kérdésre:

„Az, ahogy a kétéves kisfiam rajong az apukájáért, ahogy ránéz, ahogy utánozza mindenben, ott akar lenni, ahol Apa van, és azt akarja csinálni, amit Apa, ez számomra mindent elárul: nagyon jó apa a Párom. Imádják egymást, a két fiú, és gyakran összefognak anya ellen.” (Ildikó)

„Mert mi vagyunk Neki az elsők! I ♥ Apa! (Éva)

„Mert amikor kiderült, hogy beteg a fia és nem gyógyítható, akkor is velünk maradt és még sokkal jobban kimutatja, hogy mennyire szeret minket!” (Orsolya)

„Mert jó apa, mert jó társ, egy jó ember, szép lelke van. Neki is megvannak a hibái, ahogy nekem is, hiszen emberek vagyunk. Megtanulta kimutatni az érzelmeit, elmondja a fiának, aki imádja és felnéz rá, hogy mennyire büszke rá és szereti, holott neki ezt nem mondták, és ennek a hiánya örökké beleégett, mert akkoriban nem volt szokás. A lánya egyszerűen meg csak le tudja venni a lábáról, olyan szerelemmel néz rá, hogy bármit megtehet az a kis furmányos cica!” (Annamária)

„Mert anélkül, hogy kimentette volna kígyókirályfit a lángok közül, érti a gyereknyelvet és a női nyelvet. Így született. És dolgozik azért, hogy tökélyre fejlessze!” (Kriszti)

És Ti miért tartjátok a világ legjobb apukájának Apát?

Szilágyi Diána , 2012. június 18.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(2 hozzászólás) 

2012 06 18. 15:12
Mert tényleg a párom mindenben. Kiegészítjük egymást, ami én nem vagyok a gyerekeknek, az ő, és fordítva. A másik felem, és véd- és dacszövetségben vagyunk. Nincs olyan, hogy az egyik megenged valamit, amit a másik nem. És gondoskodik rólunk, szeret minket és a fiai imádják. Én is :)
→ válasz erre
2012 06 19. 21:57
Minden Istenférfi éljen! Ezt kell irigyelni!Sakinek jut,mint nekem is -imádja,éltesse!
Akinek meg nem jut...s nem teszi magabiztossá(szerintetek gátlástalanná)...vessen magára...Mert férjhez,jól kell tudni menni.Ez a titka a hosszú házasságnak-boldogságban...Nesze nektek!
→ válasz erre
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó