Elképesztően bizarr trend terjed a fiatal szülők között a babanév kiválasztásában

Most tényleg? Komolyan?

Ha egy pár gyereket vár, természetes, hogy megy a találgatás: mi legyen az utód neve, melyek a legnépszerűbb vagy épp a legkülönlegesebb utónevek, mi menne jól a vezetéknévhez, melyik az, amelyik jól becézhető, és így tovább.

Ám egy friss felmérés szerint az úgynevezett millenial szülők (vagyis akik az ezredforduló után lettek felnőttek) már rég szakítottak ezekkel az elavult módszerekkel. 1000 millennial szülőt vagy babavárót - 24 és 38 év közöttit - kérdeztek meg, hogy milyen szempont alapján választanak nevet a kicsinek, és a válasz több, mint megdöbbentő:

hogy melyik internetes domain-név szabad!

A szülőpalánták húsz százaléka már kreált is babájának saját website-ot a neten, és 79 százalékuk azt mondta: ha az adott domain-név már foglalt (ami ugye a kicsi nevét is magában foglalja), akkor bizony megváltoztatnák a gyerek nevét. A millenial szülők persze már egy online világban nőttek fel, de kétségtelenül érdekes, hogy 48 százalékuk, tehát

közel a felük gondolja úgy: születendő gyermekük online jelenléte és imázsépítése gyakorlatilag fontosabb, mint az, hogy hogy hívják.

 

A cikk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu 

2018. augusztus 30.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?