Fiús anyukák 20 pontja

Ha fiús anyuka vagy, komoly kihívással nézel szembe, a fiadból egyszerre kell udvarias, kedves úriembert, másfelől egy életrevaló, a jéghátán is megélő zsiványt faragnod. Közben persze könnyes a szemed egy anyák napi köszöntő hallatán és mérgelődsz, ha verekszik. Pedig ez mind kell, játssz Vele, szeresd és fiús anyukaként a következő 20 dolgot mindenképp tanítsd meg neki,  próbáljátok ki, imádni fogjátok:

 1. Esőben tócsaugrás, majd levezetésként csigaszedés és csigaverseny
 2. Engedd, hogy a kocsi vezetőülésébe üljön az öledbe, dudáljon, “vész villogjon” és tekerje a kormányt
 3. Játsszatok a nappaliban háborúsat, hajtogassatok sok papírrepülőt, bombázzatok és mérjétek le a leghosszabb repülési távolságot! Légy gyerek és harcolj! Vedd komolyan!

  Ezt már olvastad: LÁNYOS ANYUKÁK 20 PONTJA

  little-boy-1470898_960_720
 4. Vidám szülinap a barátokkal, számháborúval, célba rúgással, zsákba futással
 5. Vidd el íjászkodni, lásson katonákat, hagyományőrzőket, engedd, hogy megsimogassa a lovakat és megtanuljon ostort csattintani!
 6. Tanítsd meg a házimunkára, adj a kezébe szivacsot és vödröt, seprűt és porszívót. Tanulja meg a munka érték.
 7. Engedd, hogy legalább egy állata legyen, tanulja meg a gazdi szerepét, a kedvenc szeretgetését épp úgy, mint a körülötte lévő feladatokat.
 8. Készíts neki tengeri csatahelyszínt a kádban, hajtogassatok papírhajót, fogjátok be a játékba a lego és a playmobil emberkéket, de akár saját készítésű ólomkatonákat is. Ne törődj vele, hogy minden úszni fog, élvezd Te is a szerepjátékot.
 9. Menjetek el tekerni, biciklizni együtt, közben tanítsd meg neki a KRESZ szabályokat, játsszatok jobb kezes utcát, csilingelő villamost!
 10. Tavon kacsázni, követ távolba dobni…

 

A cikk teljes terjedelmében a feleleősszülókiskolája.hu oldalán olvashatod.

2020. március 06.
 
 
 
Címkék:  

szülők és gyerek

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó