"Helyrejött a szexuális életünk, miután megszületett a kisbabánk"

Risa Kerslake és férje története sok pár számára inspiráló lehet.

Hosszútávon fenntartani a kémiát egy párkapcsolatban cseppet sem egyszerű feladat. Míg az első pár hónapban legszívesebben ki sem jönnek a hálószobából a szerelmesek, hosszú évek után már aligha marad affinitás a pásztorórákra a rengeteg teendő, a munka, a család mellett. Risa Kerslake és párja is ezzel a problémával küzdöttek, ám náluk éppen a gyerekvállalás hozta vissza a kémiát a kapcsolatba. A lány HelloGiggles-ön megjelent története mindannyiunk számára tanulságos lehet.

"14 év együttlét, 10 év házasság, és rengeteg kihívás után őszintén azt mondhatom, nagyon jó ember a férjem. Higgyétek el, rengeteg olyan alkalom volt, amikor a puszta jelenlétünkkel is idegesítettük a másikat, amikor megterhelőnek tűnt a kapcsolat, amikor inkább szobatársaknak, mintsem szerelmeseknek éreztük magunkat. Azonban úgy gondolom, minden kapcsolat átmegy ezeken a nehéz fázisokon. A mi házasságunk és szerelmünk azóta változott előnyére, mióta megszületett a kislányunk.

Hat évünkbe telt, míg sikerült teherbe esnem. Aki valaha meddőséggel küzdött, pontosan tudja, milyen stresszt jelent az anyaság utáni vágyódás. Kemény időszakon kellett keresztül mennünk.

Önzőn viselkedett a párom, és rengetegszer én is. Mindketten a saját érdekeinket néztük csak. Mikor végre megszületett a kislányunk, ismét fordult egyet a kapcsolatunk. A várva várt szivárvány és napsütés helyett bűzölgő pelusokat és átvirrasztott éjszakákat kaptunk. Azonban minden nehézség ellenére könnyen beletanultunk az anya- és apa szerepbe.

Teljesen máshogy kezdtem nézni a férjemre, mikor láttam, mennyire gondoskodó a kislányunkkal. Rettentően elfáradtam a mindennapi tennivalókban, azonban a szexuális vágy egy új fajtáját éreztem a társam iránt. És hogy mitől vált még vonzóbbá számomra, mint akár kapcsolatunk elején?

Dr. Carissa Coulston párterapeuta szerint ez két dologgal megmagyarázható: ha a biológiai oldalról közelítünk, láthatjuk,

állati ösztönöket ébreszt bennünk a tény, hogy a párunk férfias, és képes a szaporodásra. Emellett, miután egy férfiból apa lesz, megismerhetjük a törődő, felelősségteljes oldalát is, ami szintén nagyon vonzóan hat. Ez a kettő együtt olyan, akár egy afrodiziákum, amely új színt visz a kapcsolatba - és bizony a hálószobába is.

Ha kisbabája születik egy párnak, rengeteg közös erőfeszítést kell tenni, és ez elsülhet nagyon rosszul, de akár nagyon jól is. A mi esetünkben szerencsére az utóbbi történt. Szeretem, ahogy a férjem a gyermekünkkel játszik, majd odajön hozzám és átölel. Szeretem, ahogy ő maga is hercegnővé változik a kislányunk kedvéért, és őrültebben viselkedik mint valaha. Lehetséges, hogy már máshogy működik köztünk a kémia, mint anno, de meg kell mondjam, semmi kétségem afelől, hogy a megfelelő ember mellett vagyok."

 

A cikk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu

2019. március 08.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó