Hétvégi programajánló - minden szinten tavasz!

Beköszöntött a tavasz, reméljük, hogy végleg elköszönhetünk a sapka, sál, kesztyű összeállítástól. A természet is ébredezik: rügyeznek a fák, bújnak elő az első tavaszi virágok a föld alól, csiripelnek a madarak, és a napos órák száma is növekedésnek indult. Ebbe még a vasárnapi óraátállítás is besegít. Milyen családi programokat ajánlunk? Tündéri gyermekprogramokat, ahol a kicsiket elvarázsolja a zene – és hatalmas sétákat, ahol a friss levegőn kedvükre szaladgálhatnak.

Húsvéti PagonyFeszt

Ha szeretitek a Kolompos Együttes zenéit és dalait, ha megismernéd a legújabb tojásfestős Boribon-kötetet, és szívesen találkoznál Marék Veronikával, aki mesél és rajzol majd, akkor ott a helyetek március 28-án reggeltől estig a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Húsvéti PagonyFeszt-en! Az is vonzó lehet, hogy a gyerkőcök boldogan ugrándozhatnak Pipp és Polli mozgalmas játszóházában a Kalimpa Társulattal!

 

Évszak koncertek: Tavasz

A MÁV Szimfonikus Zenekar próbatermében a négy alkalomból álló, 2-6 éves korosztálynak szóló gyermekprogramok zenei anyaga mindig az adott évszakhoz igazodik Vivaldi: A négy évszak című hegedűverseny-ciklusa alapján. Március 28-án, szombaton a tavasz elevenedik meg. Az elhangzó darabokat az adott időszakra jellemző természeti képek, képzőművészeti alkotások vetítésével egészítik ki.

 

Bóbita 50

Cegléden a pécsi Bóbita Bábszínház különleges, jubileumi kiállítása lesz látható április 25-ig. A  több mint 160 kiállított báb között találhatóak olyan darabok is, amelyek olyan különleges helyen léptek már fel, mint Tajvan, India vagy Irak.

A bábszínház ceglédi kiállítását nem mindennapi megnyitó előadás előzi meg, ugyanis a bábszínház az egyik legsikeresebb színdarabját, a Dzsungelmese, avagy Kisoroszlán keresi a sörényét? című darabját mutatják be a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében március 28-án 15 órától.

 

Szivárványréteken – tündéres dalok, táncpendülés

Interaktív zenés-táncos előadásra várják az ovisokat a Dohány utcai Hátsó Kapuba vasárnap délután. A foglalkozás gerincét finn gyermekversek és Simai Mihály szegedi író-költő verseire komponált gyermekdalok alkotják. Egy táncos tündér segítségével közös énekekkel, táncos játékokkal hívhatja életre manócskád a saját tündérkertjét, élő fuvola- és gitárkíséret mellett.


Ha jól sikerült a hétvégétek, akkor oszd meg velünk az élményeiteket!

A programajánló összeállításában segítségünkre volt az

2015. március 27.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?