Hétvégi programajánló – Csupa kultúra!

Ne engedd, hogy a borús időjárás elrontsa a kedvedet, és otthon tartson a négy fal között. Csak rajtad múlik, hogy mivel színesíted meg csemetéd és a család hétvégéjét, hiszen most is bőséges a választék a gyerekprogramok között.

A mozi, a zene és a színház teljesen más, mint amikor a játszótéren töltitek el az időtöket, de ez is ugyanúgy hozzátartozik az életünkhöz. Ezeknek a szeretetére is neked kell megtanítanod a gyerkőcöket! Ahogy már megszokhattad, most is adunk egy-két ötletet.

A hosszú hét után oldódjatok fel a zenében! Az IBS OC Színpadon péntek délután 17 órakor kezdődik az „Adj teret a tehetségnek! – Kölöknet koncertek az MVM együttműködésével” program első gálaestje. A cél, hogy a szakmai zsűri által kiválasztott tehetséges gyerekek megmutathassák, mit tudnak, és hogy a nézőközönség fiatalabb tagjainak érdeklődését felkeltsék a komolyzene iránt. A belépés ingyenes!

Felejthetetlen élményekben lehet részetek az Allee Bevásárlóközpontban, az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Bóbita Családi Filmfesztiválon. Újra megnézhetitek a 2014-es és a korábbi évek legsikeresebb animációs, családi és mesefilmjeit, de a filmek mellett számtalan izgalmas és ingyenes program vár a kicsikre és a nagyobbakra: koncertek, előadások, bábszínház, meseolvasás és rengeteg ajándék várja a látogatókat.

Az Évszak koncertek keretén belül is eljött az Ősz. A MÁV Szimfonikus Zenekar próbatermébe várják a gyerekeket szombaton 10 órakor. A négy alkalomból álló, 2-6 éves korosztálynak szóló sorozat zenei anyaga mindig az adott évszakhoz igazodik. Az elhangzó darabokat az adott időszakra jellemző természeti képek, képzőművészeti alkotások vetítésével egészítik ki. A foglalkozásokat Ácsné Székely Edit fuvolaművész, zenepedagógus vezeti a MÁV Szimfonikus Zenekar művészeinek közreműködésével.

Hasznos elfoglaltságot keresel a gyerkőcnek, ami fejleszt is? Kukucskáló Műhely – Színes a világ! címmel foglalkozássorozatot indítanak óvodáskorú és kisiskolás lurkók számára vasárnap délelőtt a TEMI Fővárosi Művelődési Házban. A kéthetente zajló foglalkozások szórakoztatva és játszva tanítanak ismereteket a világról, komplexek, azaz együttesen több képességterületet is megtornáztatnak (mozgást, látást, hallást, a figyelmet, kézügyességet, kreativitást). A foglalkozások négy szakember: két gyógypedagógus, egy kreatív kézműves tanár és egy népdalénekes – népi énektanár közös együttműködéséből születtek.

A Káva Kulturális Műhely 6-10 éves gyerekeknek szóló interaktív családi színháza, a Gubanc november 22-én 11 órakor utolsó alkalommal látható a MU Színházban. Történetükben egy nyolcéves kisfiú és kutyája nagy bajba kerül, mivel figyelmetlenség és embertelenség veszi őket körül. Az előadáson résztvevő gyerekek és szüleik arra kapnak lehetőséget, hogy belépve a történetbe, segítsenek a főhősöknek. Kell ennél többet mondani?

Ha jól sikerült a hétvégétek, akkor oszd meg velünk az élményeiteket!

A programajánló összeállításában segítségünkre volt az


Simon Marianna , 2014. november 20.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Kamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó